Back to Question Center
0

Веб-страници објаснети од Семалт Исламабад експерт

1 answers:

За повеќето e-commerce сопственици на вебсајт, контролирање на пребарувачки ботови е еден од најважните аспекти на дигитален маркетинг . На пример, луѓето вработуваат тактика како пребарувач ботови за управување и следење на нивните посетители во сајтовите. Овие ботови посетете веб-страници и посетете ги информациите што се присутни на нивните веб-страници - flanellstoffe patchwork. Повеќето од пребарување роботот работат врз критериумот присутен во овој оптимизација прирачник обезбедени од страна на Мајкл Браун, врвен експерт од Semalt .

За индексирање на вашата севкупна содржина на веб-страница, ботови присутни во целата мрежи на пребарувачи работат во согласност со "htacccess.file" присутен во папката на вашата веб-страница. За луѓе кои поседуваат различни eCommerce веб-страници, постојат многу прилики каде што партиите доаѓаат за да стават различни мерки во равенката на извршување како стандардна алатка за пребарувачки ботови.

За да индексирате содржина достапна на веб-страниците, пребарувачите користат оптимизирана посета на вашата веб-страница. Роботите на веб-страницата имаат моќ да одат на веб-страница и индексирање на целата веб-содржина. Сепак, ботови за пребарување имаат способност.

Како работат пребарувач ботови

Чизмите на пребарувачот работат како едноставни програми за превземање на податоци. Многу луѓе може да се запрашаат што е пајакот за пребарување и како функционираат овие пронаоѓачи..На пример, ботови можат да читаат и да пристапуваат до многу информации кои се присутни во мрежата за пребарување за подолг временски период. Слично на тоа, тие исто така помагаат во создавањето на директориумот за пребарување, каде што различни пребарувања генерираат свои SERPs.

Од суштинско значење е да го оптимизирате вашиот веб-сајт за да добиете што е можно повеќе резултати од пребарување. На пример, луѓето ставаат датотека robots.txt во root директориумот на веб-сајтот заложник. Секогаш кога овие ботови посетат вашиот веб-сајт, тие бараат оваа датотека за целите на индексирање. Тие подоцна собирале информации кои додаваат до базата на податоци на пребарувачот. Кога овој процес е завршен, резултатите од пребарувањето се достапни за луѓето да ги пребаруваат и да ги најдат.

Во некои случаи, ботови на пребарувачот можеби не можат да најдат веб-страница. Во овој случај, вашиот веб-сајт може да има делови кои можеби не се достапни за индексирање. Овој феномен може да направи сајт да го изгуби рангирањето на пребарувачот.

Како работат пребарувачите

Пребарувачите зависат од тоа што пајакот (и) за пребарување го наоѓаат од нивните пребарувања. На пример, кога новата веб-страница регистрира за индексирање, веб-страницата на пребарувачот мора да ги открие сите информации достапни за индексирање. Неколку правила присутни во датотеката robots.txt го помагаат неговото извршување. Од нивната база на податоци, веб-страницата на пребарувачот може да изврши различни задачи и да донесе бројни резултати од пребарувањето за различни клучни зборови.

Заклучок

Многу eCommerce веб-сајтови имаат корист од достапноста на работна интернет маркетинг стратегија. На пример, луѓето оптимизираат нивните сајтови за индексирање во мрежи на пребарувачи како Google. Ботови на пребарувач помагаат во извршувањето на разни активности на веб-корисник, од кои повеќето вклучуваат персонализација. Покрај тоа, луѓето се уште можат да имаат корист од овозможување на индексирање карактеристики на нивните веб-сајтови, како и други аспекти на дигитален маркетинг. Оваа статија за оптимизација може да ве научи на кои се пребарување пајакови мрежи и како овие веб роботи ги постигнуваат своите задачи. Вие исто така може да се запознаете како веб-страниците на пребарувачите ги користат информациите од ботови за да креираат база на податоци SERPs.

November 29, 2017