Back to Question Center
0

Совети за семантички експертски блокатор: 5 начини за блокирање веб-страници на Chrome

1 answers:

Веб-страниците се одличен извор на информации, но блокирањето на несакани, сомнителни и возрасни веб страници е од суштинско значење за нашата безбедност на интернет. Понекогаш корисниците се пренасочени кон чудни блог постови или веб-содржини, и тие се принудени да се пријават за понудите. Ако овие прашања звучат познато, треба да ги блокирате сите необични веб-страници на вашиот веб прелистувач, Google Chrome - meterware baumwolle.

Тука Мајкл Браун, водечки експерт од Семалт , зборуваше за пет возбудливи и познати начини за блокирање на веб-страниците на Хром.

1. Креирање профили на надгледувани корисници

Првата и најдобрата опција е да се создадат надгледувани кориснички профили. На овој метод е дека не бара никакво проширување, што значи дека лесно може да ги спречите вашите деца да ги посетуваат несаканите или возрасни веб-страници. Со таков профил, можете лесно да контролирате која веб-страница или апликации не се безбедни за вашето семејство и веднаш да ги блокирате. За да го вклучите во Google Chrome, кликнете на менито со три точки во вашите поставки, а во делот Луѓе, кликнете на опцијата Manage. Тука мора да додадете нова личност и да обележите опција за надгледување пред да ги снимите поставките. Конечно, одете во опцијата Manage и кликнете на Опцијата за да проверите дали вашиот надгледуван профил е создаден или не.

2. Лична блок листа

Тоа е еден од најдобрите и наједноставните начини за блокирање на веб-страниците на Google Chrome. Ако барате да ги блокирате веб-страниците од резултатите од пребарувањето на Google, личната блок листа е вистинското продолжување за вас и Google го достави до нејзините глобални корисници..Откако ќе биде целосно инсталирана, може да добиете корист од многу опции на овој екстензија, како што се одете на контролната табла и Блокирајте ја веб-страницата каде што не сакате вашите деца да сурфаат. Во долниот дел, ќе ја видите опцијата за блокирани веб-страници, за кои можете да отидете да управувате со сите блокирани веб-страници.

3. Блокирај Мапа

Една од најдобрите работи за блок-страницата е дека е автентична и сигурна. Откако ќе ги конфигурирате блокираните веб-страници, лесно е да додадете лозинка за да ги блокирате поставките на сајтот, така што вашите деца нема да пристапат до блокираните сајтови или статии. Откако ќе ја инсталирате оваа екстензија, одете во опцијата Settings и додадете ја страницата што сакате да ја спречите. Следната опција е да кликнете на полето Овозможи автентикација и не заборавајте да ја наведете вашата лозинка пред да ги зачувате поставките.

4. StayFocusd

Без сомнение, StayFocusd е најдобра и една од најпознатите веб-сајтови блокирање на екстензии за корисниците на Chrome. Добро работи и вашите сметки на Facebook и Gmail и го ограничува времето што ќе го потрошите на возрасни сајтови. Лесно е да се определат часа или ден StayFocused треба да ги ограничи активностите за прелистување. Покрај тоа, можете лесно да креирате листи на блокирани и дозволени веб-страници. Друга корисна опција е нуклеарната опција. Ова ќе ви помогне да го ограничите сомнителниот веб-сајт за неколку месеци или години.

5. Nanny за Google Chrome

Дадилка е вредно продолжување кое има оптоварувања на опции и карактеристики. Тоа им помага на креирањето на бело списоци на сајтови, го одредува времето што треба да го потрошите на веб-страница и управува со заклучувањето до одреден степен. Со Nanny за Google Chrome, можете да го блокирате онолку страници колку што сакате. Само кликнете на опцијата Блокирај адреси и додадете име на веб страната што можеби сакате да го блокирате. Можно е да го одредите времето што сакате да го блокирате одредено место. Кликнете на копчето Зачувај откако ќе завршите.

November 29, 2017