Back to Question Center
0

Совети од Semalt за тоа како да блокирате текстови, несакани пораки и телефонски повици

1 answers:

Макс Бел, Семант Менаџер за успех на купувачи, наведува дека лажни текстови, несакани електронски пораки и досадни маркетинг повици можат брзо да ја уништат вашата вечер. Минатата година, Комесарот за информации поднесе повеќе од 114.000 несакани текстови и досадни повици. Сепак, бројот се очекува да се појави во милиони поради порастот на спамери на Интернет. Искуството за бришење на лажни текстуални пораки и несакани е-пошта од вашата сметка не е само одзема време, туку и скапо - editar videos de fotos online gratis.

Како да блокирате несакани текстови

Дали добивате бомбардирање на текстови од спамери? Нема простор за паника! Доколку добивате текстови од напаѓачите, како што се извршителите на осигурување од плаќање на осигурување (ППИ), треба да размислите за известување на предметот на вашиот мрежен оператор за да добиете дополнителни директиви. Добар број на мрежни провајдери им нудат на потенцијалните купувачи бесплатни методи за блокирање на спамери од раздвојување на нив. За да пријавите злонамерни текстови, препратете го несаканиот текст на 7726 и вклучете важечки број на испраќачот. Големи мрежи се во првите редови за да ги заштитат клиентите од тоа да бидат малтретирани од спамери и хакери. Политиките и стандардите регулираат како работат операторите на мрежи и компаниите. Како мобилен корисник, можете да одлучите да пријавите или поднесете жалба до Канцеларијата на Комисијата за информации. Компаниите кои ги прекршиле условите од договорот завршуваат со парична казна во износ од над 500.000 фунти. Неодамна, кредитна компанија која работи во Брадфорд заврши со трошење парична казна во износ од 80.000 фунти откако испрати милиони досадни текстови во текот на последните шест месеци.

Како да блокирате досадни телефонски повици?

Телефонска услуга (TPS) е од голема помош за мобилните корисници кои примаат досадни маркетинг повици од спамери. За да ги запрете повиците од стратегии за продажба и маркетинг, регистрирајте го вашиот мобилен кориснички број со Услугата за телефонски услуги. Компаниите веќе не се овластени да ве повикуваат откако ќе се регистрирате со TPS-организација. За да се регистрирате со оваа услуга, испратете го "TPS" придружено со вашата e-mail адреса на 85095. Во рок од неколку минути, ќе добиете потврда за текст од Телефонска служба за услуги што потврдува дека сте биле додадени во базата на податоци. Некои телефонски компании, исто така, нудат услуги за да помогнат да ги блокираат непријатните повици. Сепак, трошоците може да се разликуваат во зависност од инсталацијата на производот што го блокира повикот.

Како да го блокира спам пораки?

Примањето на несакани електронски пораки од спамери секој ден може да биде бесрамно. Подемот на спамери на интернет се зголемува со текот на времето. Спамери користат несакани електронски пораки за да пристапат до податоците на крајниот корисник. Како корисник на мобилен телефон, избегнувајте кликање и отворање на пораки кои потекнуваат од недоверлив домен. Спамер добива известување откако ќе го отворите линкот испратен на вашата e-mail сметка. Користете го копчето за "отпишување" за да ги блокирате несаканите е-пошта да преминат во вашето сандаче. Ако добивате редовни пораки од одредени адреси за е-пошта, блокирањето на адресите на е-пошта е најдобриот застрелан за вас. Спречувањето на адресата осигурува идните пораки што потекнуваат од блокираните е-адреси да стигнат до спам-папката.

Одржувањето на вашата анти-вирус програма ажурирана е од најголема важност кога станува збор за безбедноста на вашиот мобилен телефон. Не дозволувајте непријатни повици, лажни текстови и несакани е-пораки да ја уништат вашата вечер. Користете ги погоре наведените трикови и совети за да бидете на побезбедна страна.

November 29, 2017