Back to Question Center
0

Совети од Semalt: Користење на датотека .htaccess во Google Анализа

1 answers:

Во изминатите неколку месеци, Google Analytics упатување спам беше тема на дискусија во дигитален маркетинг индустрија. Блокирањето и отстранувањето на спам од спамери и спамери од вашиот извештај од ГА не може да се игнорира во никој случај. Добивање, постигнување и анализа на чисти и прецизни извештаи добивате веб-страницата на WordPress на вистинскиот пат и се рангира високо во алгоритмите.

Како веб-администратор, важноста на спроведување на истражување и разбирање на тоа како се препраќа спам во веб-страниците е од најголема важност. Како што е опфатено со блокирање на спам за спам од дел 1 на Google Analytics, чистењето на спамот и рефералниот спам за спамери треба да се извршат поинаку. Според маркетинг специјалисти, духот упатување спам skews вашиот ГА податоци преку употреба на надворешни сервери. Од друга страна, спам-спамер директно пристапува до вашата веб-страница. За да ги избришете спам од аналитиката, размислете за извршување на следните трикови понудени од Џек Милер, Семелт Високи менаџер за успех на клиентите.

Отстранување на СПА упатување спем со користење .htacess специјални размислувања

Отстранувањето на спам-спам со помош на .htaccess специјални размислувања е задача што ја извршувате себеси, која може да ја извршите директно со вашата локална машина. Овој метод дава веб-администратори можност да го користите WP htaccess уредник и WP htaccess контрола.

WordPress го прави отстранување на спамер и дух на спам повеќе достапни преку употреба на приклучоци. Сепак, размислете дека не морате да се најавите директно на вашата веб-страница на WordPress за да ја извршите датотеката .htacess и да ги избришете спам од аналитика при користење на приклучоци. Ако забележите дека немате. Htacess датотека на вашиот WordPress, отидете на 'Settings' на вашиот веб-сајт и изберете 'Permalinks.' Допрете на иконата 'Зачувај промени' за да извршите директориум и избришете спам од анализата успешно..

Користејќи .htacess метод за отстранување на спам од аналитиката

Користењето на. Htaccess датотеката за отстранување и бришење на спам од вашата Google Анализа е многу едноставна и лесна. Оваа техника најдобро функционира за да го блокира спам од спамери од пристапот до вашата веб-страница. За да пристапите до .htaccess конфигурациската датотека на вашиот сајт, одете до коренскиот домен на серверот на вашиот веб-сајт. Еве еден процедурален водич кој ќе ви помогне да го блокирате рефералниот спам од извештајот за аналитика користејќи ја конфигурациската датотека .htacess.

  • А) Одете до коренот на доменот на вашиот веб-сајт за да најдете. Htaccess датотека. Зачувајте ја датотеката во директориумот и генерирајте друга копија за да креирате бекап решение.
  • Б) Надградете ја вашата датотека со најновите извори од каде потекнува упатувањето на спам. Започнете со процес за исклучување на спам за спарување и додадете 'RewriteCond' на оригиналната командна линија.
  • В) Откако ќе се уверите дека исклучувањето е успешно извршено, копирајте ја ревидираната верзија и препишете ја на вашиот веб-сервер. Во некои случаи, вашиот веб-сајт може да не се вчита. Нема потреба да се грижите. Повторно префрлете ја вашата оригинална копија за да ги вратите претходните верзии.

Зошто не треба да ја менувате вашата .htacess датотека

Како вебмастерот, може да биде во искушение да ја смените вашата WordPress .htacess датотека за да ги задоволат вашите потреби и спецификации во реално време. Сепак, можете да ја користите конфигурациската датотека за блокирање на голем број IP адреси од пристапот до вашиот сајт. Ова е уште еден трик што го користат веб-администраторите за лесно бришење на спам од анализата. По блокирањето на опсег или поединечни IP адреси, посетителите кои се обидуваат да пристапат до вашата веб-локација користејќи ги адресите секогаш се соочуваат со грешки

Управувањето со веб-страница погодена од роботот и духот на спам може да биде заморна задача. Меѓутоа, не треба да се загрижите ако се сретнете со реферер-спам во извештаите на Google Analytics. Извршете ги методите споменати погоре за ефикасно да ги избришете спам од аналитиката Source .

November 29, 2017