Back to Question Center
0

SEO Совети од Semalt за тоа како да насочи посетителите на вашиот веб-сајт

1 answers:

Е-трговијата денес стана граница на меѓународниот бизнис.Само во Северна Америка околу 8% од малопродажните деловни трансакции се одвиваат онлајн со бројка што се очекува да достигне двојни бројки од страна накрајот на деценијата.

Во постојано проширување и пренатрупаност простор за е-трговија, се крева предизвикотза насочување на целните потенцијални клиенти на вашата платформа. Одговорот лежи во обезбедувањето да излезете на врвот на сите пребарувања поврзанипроизводи и услуги. Оттука пребарувач оптимизација (SEO) излезе да се поедностави оваа ранг.

Под површината, SEO се потпира на комплексен алгоритам и строго упатствокако што се оние на вебмастерот на Google. Развивачите на веб-страници треба да вршат редовни распореди за одржување на веб-страниците за да се усогласат со алгоритмотисто така, ги одразува новите ажурирања објавени од Google. Со тоа, вие сте во состојба да го одржите или подобрите вашиот пребарувач ранг иследствено насочи сообраќајот кон вашиот сајт.

Овој комплексен алгоритам вклучува повеќе од 200 фактори. Иван Коновалов, менаџер за успех на клиентите Семалт ,го категоризира во три главни подгрупи.

1..Техничка конфигурација на веб-страница

На типична е-трговија веб-сајтот треба беспрекорна и user-friendly интерфејс,кој им овозможува на вашиот потенцијален клиент да комуницирате со сите карактеристики и содржини. Вие не може да компромис за квалитетот на дизајнот иликвалитетот на содржината. Направете навигација лесно со ленти во менијата, пишувајте содржина на прецизен начин со користење на јазикот на продажбата и помалку зборовида обезбеди опис на производот и примена соодветни клучни зборови еднакво на целата веб-страница. Додека клиентот се одјавува, тиетреба да остават со најдоброто корисничко искуство на нивниот живот. Така објаснува зошто повеќето веб-страници за е-трговија го вклучуваат корисничкиот внес на фокусгрупи пред официјалното отворање на сајтот на интернет. Во текот на овој процес, тие ги отфрлаат недоследностите, ги подобруваат дизајнот, изгледот,содржината и целокупната навигација, давајќи крајниот корисник целосна е-трговија платформа.

2. On-Page Оптимизација за оптимизација на содржини

Оптимизацијата овде се однесува на деталите што ги користевте за да објасните за што се работи за вашата веб-страница.Еве, мора да користите релевантни и точни клучни зборови, кои одразуваат производот или услугата презентирана на веб-страницата, како и нејзините податоциза рангирање во резултатите од пребарувањето што ја покажува вашата позиција во споредба со конкурентите. Мора да ја цениме важноста на истражувањата за клучни зборовии да ја искористиме заедно со внатрешната и надворешната зграда на врската за да му дадете на местото кредибилитет и релевантност. Уште поважно, направете ја вашатавеб-страница оперативна на двата десктоп компјутери и мобилни платформи со прифатливи брзини на вчитување и слики со висок квалитет.

3. Оф-страната SEO оптимизација

Веб-страницата за е-трговија, исто така, мора да има сертификат за SSL за да обезбеди кредитна картичкаинформации. Оваа лиценца ви овозможува да ги обработувате виртуелните плаќања со доверба, погодно за вашите клиенти. Конечно, твојотвеб-сајтот секогаш мора да има свежи и релевантни содржини на оптимизација за да може да биде забележан од Google и други пребарувачи. Anнеактивен веб-сајт, без разлика колку добро ќе се лизне одредување на резултатите од пребарувањето за недостаток на интерес. Редовното одржување исто така значидека веб-сајтот се одразува на вистинските детали за она што го обезбедуваат на вашите клиенти. Секогаш вклучете ги корисниците на веб-страниците на механизациите за повратни информацииза да ви овозможи уште подобро да го подобрите корисничкото искуство Source .

November 27, 2017