Back to Question Center
0

Семантска студија: Што е од корист Дигиталниот маркетинг експерти даваат на вашиот Е-трговија бизнис

1 answers:

Секоја добра маркетинг агенција треба да биде во можност да им помогне на вашиот e-commerce бизнис да растебрзо, додека ублажување на било кој стрес што можеби го имате. Природно е дека сите сопственици на бизниси сакаат да ги развијат своите компании, да генерираат повеќепродажба и да достигне водечки позиции во одредена маркетиншка ниша.

Како што е очигледно, понекогаш ви е потребна рака за помош. Ангажирање дигитален маркетингАгенцијата треба да биде добро место за почеток. Џејсон Адлер, менаџер за успех на клиентите Семалт објаснува кои се 8 придобивки што ќе ги добиете ако ангажирале дигитални експерти.

Реклама

Типичната маркетинг агенција е вешти во креирањето, купувањето и канализирањетосообраќај до местото каде што е потребно. Зошто се добри? Па, тоа е поради овие четири причини:

  • Искуство. Имајќи големо искуство во работењето со различни компании,вашата маркетинг агенција би видел десетици успешни кампањи.
  • Организација. Ќе добиете детален извештај за тоа колку се потрошени на проектот
  • Временска ефикасност. Заштедете се драгоцено време, препуштајќи им да се справат сомаркетинг аспект на бизнисот, додека пак сортирате сè друго.
  • Економичен. Бидејќи тие би биле купување на многу рекламирање предвашиот ангажман, тие (агенциите) можат да добијат подобри стапки.

Содржина маркетинг

Како што сугерираат името, содржинскиот маркетинг се врти околу создавање на графика, видеаи статии потоа ги дистрибуира со цел привлекување, ангажирање и конвертирање на сурферите во клиенти. Во денешниот свет кадепромотивната содржина се користи со цел да ги преплави купувачите, содржината маркетинг создава вредност. Тоа е улогата на маркетинготагенција за креирање свежи, возбудливи и атрактивни содржини за вас.

е-мејл маркетинг

Оваа маркетинг техника никогаш не е целосно искористена од бизнисиуслуги на маркетинг агенција на располагање може да ви бидат загарантирани добри резултати. Само креирајте листа на она што треба да се направи и вашиотагенција ќе го управува за вас.

Управување со социјални медиуми

Честопати бизнисите се вообичаено да ги стартуваат страниците на социјалните медиуми - страница на Фејсбук, aКанал на YouTube, сметка на Google+ или Твитер. Ажурирањето на овие страници на редовна основа е главоболка, со што е можно да се надминепомош на маркетинг агенција.

Веб дизајн и развој

Претприемачите вложуваат во бизнисот поради многу причини. Некои го прават тоа само затоа штотие можат, а други го прават тоа за секаква друга благородна причина. За жал, не секој е способен да создаде своја сопствена веб-страницадобра перспектива за онлајн присуство (веб дизајн). Ако сте новинар, тогаш агенцијата треба да ви помогне.

Фотографија и видеографија

Видеограмот и фотографијата се од витално значење кога станува збор за продажба на работи онлајн.Размислете за сценарио во кое корисникот нема поим за тоа како изгледа еден производ - сликата или видеото треба да ни се најде.Ова ќе биде совршено направено од страна на добра маркетинг агенција.

Оптимизација на стапката на конверзија (CRO)

Постојат стотици маркетинг агенции кои нудат ХР. Ова (ХР)се потпира на тестирање, како и собирање на податоци за реструктуирање на веб-содржини што се претвораат во води. ХР е технички по природа, па такабара професионална експертиза да се направи.

Како што бизнисот расте, вие сте обврзани да доживеете повеќе предизвици. Запример, како што генерирате повеќе продажби, добивате повеќе одговорности за клиентот. Со поширока продуктна линија, добивате повеќе инвентарда ги пратите. Фрли во бројните рекламирање опции ,SEO надградби, социјални медиуми маркетинг алатки и ќе добиете поширока слика Source .

November 27, 2017