Back to Question Center
0

Semalt: Зошто WordPress додатоците се исчезнуваат од директориумот за додатоци?

1 answers:

Околу педесет илјади додатоци на WordPress се достапни во WordPress директориумот за приклучоци, но еднаш по некое време некои од нив исчезнуваат и не разбираме зошто се случува. Постојат неколку добри причини зошто ова се случува, но информациите никогаш не се достапни јавно.

Рос Барбер, водечки експерт за Semalt , кажува дека ако вашиот приклучок одеднаш исчезна и сакате да ја знаете причината пред да започнете истрагата, треба да ја проверите вашата табла на WordPress за следните можности

1. Вашата страница е компромитирана

Понекогаш веб-страниците на WordPress или блогирањето се компромитирани без ваше знаење. Шансите се дека вашите податоци се украдени и приклучоците не функционираат правилно во вашиот WordPress. Дозволете ми да ви кажам дека WordPress е одговорен за извршување на основните проверки на сите инсталирани приклучоци и може да ги отстрани кодовите инјектирани во вашите метаподатоци, но ако проблемот продолжи, веднаш треба да се консултирате со WordPress или ИТ експерт - configurar mikrotik rb sxt.

2. Проверете го кодот на уредникот за можни кражби

Друга причина зошто вашиот WordPress додаток не се појавува е дека вие или некој друг го смени кодот на уредникот. Понекогаш хакерите и спамерите ги искористуваат датотеките за извршување и уредувачките кодови на вашата WordPress страница и ги внесуваат нивните малициозни кодови во нив. Шансите се дека било кој од овие кодови го наведоа вашиот додаток да исчезне од директориумот за додатоци, но нема ништо за што да се грижите. Вие само треба да одите во делот Editor и проверете дали сè е нормално..Ако видите овде сомнителни кодови, треба да ги отстраните што е можно побргу.

3. Проблеми со датотеката PHP

Исто како и уредникот дел, вашата PHP датотека, најверојатно, ќе биде изменета од страна на некои хакер или друг администратор. Вие само треба да ги проверите поставувањата на оваа датотека и да ја уредувате, ако е задолжително. Најчесто таквите датотеки се уредуваат од хакери заради малициозни причини.

4. Пазете се од алатки за внесување на кодот

Никогаш не треба да користите алатка за автоматско внесување на кодот на вашата веб-страница на WordPress. Ова е затоа што таквите кодови можат да направат некои или сите приклучоци да исчезнат од директориумот и дури и да го изгубите пристапот до веб-страницата. Хакерите понекогаш извршуваат нападнати напади на Дистрибуирани сервиси и инјектираат неколку малициозни кодови на вашиот сајт користејќи ги овие алатки, па ние Ви препорачуваме да се држите настрана од овие алатки за кодови и да обезбедите заштита на вашиот сајт.

5. Wordpress може да го отстрани приклучокот себе

Понекогаш, WordPress го отстранува или деинсталира приклучокот себе и причина за тоа е непознат. Како и да е, можете да ги проверите вашите безбедносни поставки и да контактирате со постарите лица за да спречите Вордпрес да отстранува неколку приклучоци во иднина. Ако вашиот WordPress периодично ве предупреди за неколку работи и не сте забележале, шансите се дека вашиот приклучок автоматски ќе се отстрани од директориумот.

6. Ажурирајте го вашиот приклучок за да спречите да се отстрани

Понекогаш застарените додатоци се или автоматски се ажурираат или се отстрануваат од директориумот за додатоци на WordPress. За да го спречите ова прашање, треба редовно да ги ажурирате вашите приклучоци и да ги задржите нивните стандарди колку што е можно повисоки.

November 29, 2017