Back to Question Center
0

Semalt: Зошто свежа содржина е важна за вашиот веб-сајт и оптимизација

1 answers:

Всушност, пребарувачите имаат огромно влијание врз тоа како треба да бидат веб-страницитеизградена. Повеќето пребарувачи ставаат акцент на квалитетот на содржинатаи надградување на периодичноста. Така, за да останете релевантни, треба да ја ажурирате вашата содржиначесто. Јулија Вагнева, менаџер за успех на клиентите на Семалт Дигитални услуги,објаснува зошто свежата содржина е клучен фактор кој предизвикува успех на вашиот веб-сајт.

1. Честите индексирање на пребарувачите

Ако вашата веб-страница е редовно ажурирана со нови статии и веб страни, тогаш пребарувачроботите ќе го посетуваат тоа место често. Тоа значи дека ќе оди на индексација на вашиот сајтпобрзо. Кога пребарувачите редовно ја посетуваат вашата страница, можете да постигнете повисоки рангирањаако вашата содржина е важна. Секогаш кога ќе додадете нова содржина на вашиот веб-сајт, пребарувачитезабележете го тоа и преуредете го рангирањето на вашиот сајт. Значи, надградба на вашата веб-страницаредовно да ги зголеми шансите за добивање повисок ранг.

2. Зголемување на авторитетен потенцијал на веб-страницата

Клучната стратегија за зголемување на авторитетот на вашата веб-страница е создавање на повеќе содржини.Објавувајте повеќе вредни, ажурирани содржини, и сигурно ќе ја дадете вашата веб-страницапоголем авторитетен потенцијал..Ако направите преглед на органите сајтови во вашиот лажат, виеќе сфатат дека имаат илјадници страници кои се индексирани од Google. Ако стерешени да се приклучат на својата лига, тогаш мора да објавите повеќе релевантни содржини. Ако тисе доследни во пишувањето повеќе содржини на одредена тема, ќе заработите доверба одлуѓе и пребарувачи. Оценката за авторитетот на вашата веб-страница ќе се зголеми како што добиватедоверлив се повеќе и повеќе. Изградете ја вашата репутација со тоа што ќе бидете активни на платформи и форуми на социјалните медиуми.

3. Повеќе содржини значи повеќе клучни зборови

Кога редовно креирате нова содржина, вашиот сајт ќе има многу клучни зборови. Со креирање клучен зборфокусирани статии, ќе имате можност да насочвате повеќе посетители. Пребарувачитеисто така ќе го препознае вашиот сајт и ќе ви испрати повеќе посетители. Иако Google не се базирамногу тежина на бројот на клучни зборови на вашиот веб-сајт, тоа е уште важно да се позиционираклучни зборови во и околу вашата статија. Клучни зборови се користат од пребарувачите за индексирање на вашитесајт врз основа на предметот. Запомнете да не ја напишете вашата статија со клучни зборови како што е оваќе привлечат казни од пребарувачите.

4. Чувајте ги вашите читатели информирани

Редовните ажурирања ќе ги задржат вашите претплатници и посетители актуелни со настаните и променитево вашата индустрија. Свежи содржини имаат моќ да ги претворат новите посетители во клиенти.Со објавување на нови информации често, ќе ја задржите вашата публика ангажирана. Ова ќезаработи долгорочна лојалност од потрошувачите, а со тоа и вашата веб-страница ќе расте во популарност ипласман. Обезбедете ги вашите посетители убедливи информации за вашите производи и услуги.Кажете им на посетителите за придобивките од вашите производи и зошто им се потребни. Кога тида обезбеди доволно информации за потенцијалните клиенти, да им помогнете да го направат вистинскиот избор,и најверојатно тие ќе купат вашите производи Source .

November 27, 2017