Back to Question Center
0

Semalt: WordPress теми и рамки

1 answers:

За секој нов корисник на WordPress задачата за избор на добра тема често е аспект на промена на играта. Исто како и во конвенционалниот начин на користење на теми, користењето нова тема за нова веб-страница се чувствува добро. Многу бизниси ја избираат онлајн платформата како нов маркетинг метод - ersatzklingen rollschneider 45mm. Во овие случаи, овие луѓе решаваат да бараат добра WordPress тема. Во други случаи, луѓето претпочитаат употреба на теми поради развојни проблеми или дури и проблеми со дизајнот. Едно лице може да ги избегне сите овие пречки преку изборот и употребата на соодветна тема на WordPress. Темите се лесни за употреба и подобрување. Покрај тоа, корисниците исто така можат да ги додадат своите карактеристики со инсталирање на WordPress додаток кој може да го направи целиот веб-сајт инкорпорираат специјални измени.

Иван Коновалов, водечки специјалист од Семалт , уверува дека сите теми на WordPress не се исти. Постојат различни теми кои се дизајнирани за веб-страници од различни категории. Различни корисници можат да постигнат различни функции со користење на различни теми. Во овој дел, новите корисници имаат тешко време во изборот помеѓу темата на WordPress или WordPress тема рамка. Тешко е да се одлучува особено кога едно лице добива секакви теми во нивното барање. Покрај тоа, вашата веб-страница може да стане стандардна страница главно кога користите теми за деца. Во WordPress, постојат директиви кои лесно се следат на темата за да изберат за одредена цел..Лесно е да се разберат нивните прецизни дефиниции, како и нивните термини и препораки. Во оваа статија оптимизација, ќе има различни начини на разбирање на начинот на кој овие две дела. Покрај тоа, ќе има дефиниции за секој од случаите.

WordPress тема рамка: Тема рамка за WordPress може да значи една од две работи:

Додаток на тековната тема која може да го олесни развојот на темата или самостоен кодекс на тема за стартер која може да се додаде на друга тема за да ги изврши своите различни функции или да се користи како друг шаблон на теми.)

Тема за деца: Оваа тема не е завршена, исто како родителска тема. Во темата за деца, мора да има родителска тема која ја извршува функционалноста на веб страната. Покрај тоа, тој додава на неа прилагодувања и интерфејси, кои не се менуваат кога ажурираната тема на родителите

За да можете да ги контролирате надградбите на темата, треба да научите како функционира вашата родителска тема. Во некои случаи, авторските теми на WordPress ги објавуваат ажурирањата за нивните теми. Во овие случаи, можеби ќе треба дете тема која уште ќе функционира во ажурирањето. Запомнете дека кога ажурирањата на темите, се менуваат нејзините асоцијативни теми. Можеби ќе ви треба сигурна детска тема за да можете да ги задржите овие промени.

Заклучок

Рамките се различни од ажурираните теми. Сепак, тематската рамка служи како дефинитивен веб-сајт. Таа работи да биде вградена во посебна тема, но не и за самата тема. Родителска тема на WordPress може да работи "надвор од кутијата", но рамка за теми можеби ќе треба дете тема за да биде комплетна работа. Може да биде можно да користите додаток на WordPress на тема која е завршена.

November 29, 2017