Back to Question Center
0

Semalt: WordPress додатоци - Колку треба да ги користите?

1 answers:

WordPress служи голема популација во светот во однос на неговата примена. Тоа е еден од најдобрите CMS таму. Многу блогери и почетници за е-трговија сметаат дека WordPress се должи на неговата сигурност во она што го обезбедува. Покрај тоа, WordPress веб-страниците доаѓаат со различни теми и прилагодувања за да одговараат на потребите на вашиот веб-сајт. Еден лесен начин за прилагодување е преку употреба на приклучоци - new player casino bonus. Приклучоците се елементи на вашата тема на WordPress која може да додаде вредност на начинот на кој реагира вашата веб-страница.

Приклучоците помагаат на многу начини, особено кога ви треба посебна функција. Треба да се забележи дека повеќето додатоци на WordPress доаѓаат како делови од темите. Промените може да се изгубат кога ја менувате или менувате вашата тема. Сепак, некои приклучоци за WordPress специфични за веб-локациите можат да задржат некои од фрагменти за кодови во овие случаи. Александар Пересунко, водечки експерт за Семалт , посочува дека употребата на приклучоци може да влијае на изведбата на вашата тема.

Колку Plugins за WordPress се "премногу"?

Како што видовме погоре, приклучоците се фрагменти на PHP кодови кои додаваат функционалност на Вашата тековна страница на WordPress. Како и да продолжите да го модификувате вашиот веб-сајт, времето на одговор на системот може да почне да се забавува. Силно модифицирани веб-сајтови се премногу бавни, негативно влијаат врз нивната ранг-листа на пребарувачи . Како што видовме погоре, фрагменти работат како додавање линии на код до целокупната веб-страница. Во овој поглед, како место зголемува кодот, тоа има тенденција да стане бавно..Google користи одговорност на веб-страницата како фактор на рангирање во нивните SERPs.

Во практичен пример, ако користите повеќе од 30 едноставни приклучоци, тие можеби нема да ја менуваат реакцијата на вашата веб-страница. Во други случаи, ставањето премногу код на вашата страница е она што го дефинира вашето време на одговор. Приклучокот со премногу фрагменти може да има слично влијание на веб-страница користејќи многу приклучоци. Исто како код за веб-страници, треба да се размислите за кодот кој го работи веб-страницата.

Кои се најдобрите додатоци за употреба?

Одлуката за користење на приклучок за WordPress зависи од вас. Можеби ќе сакате да постигнете уникатен ефект. Во овој случај, може да биде од суштинско значење да го направите вашиот сопствен PHP приклучок. Во претходните статии, постојат многу начини за развивање на едноставни приклучоци. Вие само треба технички know-how на структурата на датотеката WordPress. Слично на тоа, можеби ќе треба да можете да уредувате датотека PHP користејќи едноставен бележник.

Приклучоците не се мора да имаат опција. Сепак, постојат некои основни приклучоци кои може да го направат вашиот веб-сајт подобар. Некои од мора да имаат WordPress додатоци вклучуваат:

WordPress оптимизација од Yoast:

За луѓето кои сакаат да се оптимизира нивната веб-страница за видливост на пребарувачот, овој приклучок ги содржи сите суштински аспекти на SEO. Од пребарување на клучни зборови до оптимизација на опис на мета, постојат многу примери каде луѓето прават корисни додатоци.

WP-DBManager:

Ова е сите во еден приклучок кој му помага на лицето да управува со суштинските аспекти на вашата база на податоци. На пример, можете да бидете во можност да ја додадете или поправите вашата база на податоци. Исто така можете да направите резервна копија на вашата веб-страница за да ги вратите назад промените во случај нешто да тргне наопаку.

W3 Вкупно кеш:

Овој додаток може да им помогне на вашиот веб-сајт се развие сообраќај. Тоа помага да се задржи корисник кој некогаш бил посетен со давање на нив повеќе реклами на вашата веб-страница.

November 29, 2017