Back to Question Center
0

Semalt: Спам упатување спам

1 answers:

Рајан Џонсон, експерт од Селталт , објаснува дека spam-spam-referrer-spam е тип на спам кој ги насочува сметките на Google Analytics на сопствениците на веб-страниците. Кога сопствениците на веб-страниците кликнат на URL адресата на духови, тие се пренесуваат на друг веб-сајт што го прави спамер заработен од штетен сообраќај. URL адресите на "Дух" се инјектираат во аналитички податоци на сопственикот на страницата со користење на ботови или веб-пајаци, па затоа оставајќи лажни URL-и. Спамери имаат тенденција да користат одреден референтен домен кој испраќа лажни е-мејл известувања и понуди - parco giochi gonfiabili faenza.

Како работи спам за спам

напади на спам со упатување на Ghost ги насочуваат веб-администраторите кои користат Google Analytics. Тие имаат за цел да измамат чувствителна жртва или сопственикот на веб-страницата за да кликнат на нивните врски во Google Analytics, па затоа, во посета на нивната страница. Овие лажни веб посети може да ги направат мрежите да ги запишат како легитимни човечки посети. Тие добиваат сообраќај преку овој метод, и така добиваат пари.

Google Analytics ги евидентира URL-то на референтниот URL во податоците за аналитика, така што кога сопственикот на страницата ќе ги разгледа податоците за вашите анализи, добивате листа на веб-страници што поврзуваат со вашиот веб-сајт. Спамер создава веб-сајт кој може да биде за рекламирање, продажба на производи или пренасочување. Пренасочувањата работат со користење на скрипта во индексната страница која го пренасочува целиот дојдовен сообраќај до одредена веб-страница на обичен пренасочување на HTML на страницата за индексирање сајтови.

Во некои случаи, спам за рефериране на души користи ботови кои се насочени кон сопственици на веб-страници..Луѓето чии веб-сајтови имаат слаба датотека robots.txt може да бидат предмет на напади на спам репортери на духови. Во овие случаи, напаѓачите може да припаѓаат на одреден филијален производ. Тие возат лажен сообраќај кон нивните домени со надеж дека ќе направат некоја продажба на вашата веб-страница.

Како духот реферер спам влијае на лице

Една од главните прашања на реферер спам е лажен веб-сајт податоци. Во повеќето случаи, реферер спем ги искривува податоците на вашиот веб-сајт. На пример, ако нападот на спам за релаксација на духови, вашата сметка на ГС може да сними сообраќај кој може да се одрази или не да се одрази на контролната табла на вашата веб-страница. Во овие случаи, просечното времетраење на сесијата на вашиот сајт обично е 0 секунда. Напаѓачите исто така можат да одлучат да користат лажни URL-и за насочување на сообраќај кон бот до вашиот домен. Резултатот е слабата изведба на веб-страницата, и технички, па дури и финансиски.

Кога ќе кликнете на линкови од реферер спам пораки, може да бидете пренасочени на малициозни URL адреси. Во други случаи, луѓето стануваат жртви на фишинг напади на овој начин. Постојат случаи кога спамери инјектираат малициозен софтвер, тројанци и вируси во пораките. Избегнувајте ги сите спам-пораки. Покрај тоа, секогаш користете сигурен е-мејл провајдер како Google. Избегнувајте преглед на слики во вашите пораки. Никогаш не отворајте прилози од спам-пораки. Тие можат да содржат малициозен софтвер!

Заклучок

Секој интернет корисник треба да остане подалеку од реферер спам. Ова е лажен сообраќај што доаѓа од заеднички домени на спам како Дародар. Овие вируси можат да доведат до несакани ефекти како што се интернет измами. Во други случаи, луѓето добиваат лажни веб посети кои завршуваат со пренасочување на веб-страниците. Оваа Упатство за оптимизација содржи неколку основни совети кои ќе ви помогнат да се справите со spam spam. Вие исто така може да бидете во можност да ги спречите вашите посетители да бидат ангажирани во ризични активности на прелистување.

November 29, 2017