Back to Question Center
0

Semalt: Што е спам-спам? Како да се спречи тоа во три едноставни Како ABC чекори

1 answers:

Ние користиме Google Analytics за да го следиме сообраќајот на нашиот сајт и да собереме податоци за посетите и хитови. Во меѓувреме, исто така е важно да се добијат повеќе информации за спамери и ботови и начините на кои тие влијаат на нашите сајтови. Хакери и спамери имаат за цел да ги измамат податоците на Google Analytics за лични цели - can i purchase long term care insurance for my parents. Тие испраќаат ботови и злонамерни работи на нашите сајтови, со што нè спречуваат да добиеме добри рангови на пребарувачот.

Иван Коновалов, Семалт Менаџер за успех на клиентите, објаснува дека постојат два главни типа на реферали за спам: спам за спамери и дух. Спам духот секогаш успева да ја измами сметката на Google Analytics да влезете во лажни посети, дури и кога ботови никогаш не ја посетиле вашата веб-страница. Од друга страна, всушност, посетете ја вашата веб-страница, но тешко е да се идентификува дали е вклучена во вашата веб-содржина или не, бидејќи стапката на отскокнување е секогаш 100%.

Што е спам за спамери?

Во овој момент, ние се надеваме дека сте го подобриле вашето знаење за упатување спам и сте подготвени да имаат увид на спамер роботот. Спам-спамот навистина го посетува вашиот блог или веб, но нема интеракција со вашата содржина или статии. Овој тип на спам е почест од спам од духови, бидејќи не зема многу ресурси за да се изградат роботите. Всушност, интернетот е полн со спамери за спамери и често го користат Google, Бинг и Јаху за да индексираат голем број сајтови. Целта на спамот на роботот е да ги наведува луѓето да купуваат производи од приклучни врски. Спамери и хакери продолжуваат да ги шират спам ботови на пребарувачот на интернет и да се обидат да добијат линкови назад кон нивните сопствени веб-сајтови. Понатаму, тие користат спам за губење на индексирање на вашиот сајт од резултатите од пребарувањето.

Како да спречите спам на роботот во три едноставни чекори?

Бидејќи спам-страната всушност пристапи кон вашата веб-страница, имињата на имињата изгледаат валидни и сигурни..За жал, тоа нема да се појави како спам за спам и наместо тоа ќе ја зголеми стапката на отскокнување. Спам-спамер покажува валидни имиња на хости и се разликува како валидни посети, но нема никаква врска со автентичноста. Затоа, спречувањето на спам од спамери е неопходна мерка ако сакате да обезбедите безбедност и заштита на вашиот сајт.

Чекор 1: Ги идентификува сите домени на спам и имиња на веб-страници:

За да ги идентификувате сите несакани домени и сајтови, треба да се најавите во сметките на Google Analytics и да ги следите овие едноставни чекори:

  • 1. Во левата страна, треба да отидете на опцијата Acquisition
  • 2. Изберете ја опцијата All Traffic и одете на копчето Референции
  • 3. Во примарната област на сметката на Google Analytics, треба да кликнете на опцијата Hostname за да го идентификувате спам за спамери

Од тука, можете да идентификувате дали спам со спакувачот ви испраќа лажни посети или не.

Чекор 2: Креирајте регуларни изрази:

Откако ќе го идентификувате спам за индексирање, следниот чекор е да креирате регуларни изрази на следниов начин:

  • traffic2cash \ .xyz | darodar \ .com | buttons-for-website \ .com

Ние би сакале да Ви препорачаме да го ставите заедно со Notepad и TextEdit, така што ќе се вратите на главната страница. Не треба да го уредувате изразот со '|' - знак како ќе ги прекине изразите од извршување на нивните функции.

Чекор 3: Поставете сопствен филтер и ги исклучувате имињата на спам и имињата на веб страниците:

Третиот и последен чекор е да ги поставите прилагодените филтри и да ги исклучите сите домени на спамери на пребарувачи. За ова, треба да се потсетите на следниве чекори:

  • 1. Одете во таблата Admin на вашата сметка на Google Analytics.
  • 2. Во горното мени, кликнете на копчето Сите филтри и одберете ја црвената опција Add Filter
  • .
  • 3. Откако ќе се креира филтерот, треба да додадете сомнителни имиња на домени и не заборавајте да ги потврдите филтрите за да се осигурате дека сите проблеми се адресирани.
November 29, 2017