Back to Question Center
0

Semalt: Работи што треба да знаете за Darodar и Social-Buttons.com

1 answers:

Добивање на чисти и прецизни податоци со простор за толкување да дознае повеќе за вашите вештини во управувањето со веб-страниците за е-трговија. Користењето на вистинските упатства за мерење на вашето онлајн напредок е од најголема важност кога станува збор за онлајн и дигитален маркетинг . Сепак, може да биде малку бурливо да поседувате веб-страница погодена од спам за спарување на darodar.com и social-buttons.com.

Мајкл Браун, Семант Менаџер за успех на клиентите, објаснува дека веб-сајтовите погодени од darodar.com и други малициозни закани имаат тенденција да имаат високи стапки на отскокнување, до 100%, клучен фактор кој води рангирачки алгоритми рангирајте ги веб-страниците на ниско ниво Извршувањето на одлуките на фирмата во податоците на Google Analytics, извиткани од social-buttons.com и darodar.com, доведуваат до целосен пад. Со едноставни зборови, сајтовите со високи стапки на отскокнување преведуваат дека просечното времетраење на сесијата се приближува до нула.

Darodar.com: Што е тоа?

Од љубопитност, маркетинг консултантите и сопствениците на веб-страниците вршат пребарување на Google за да разберат од каде доаѓа најголемиот дел од сообраќајот. Во вистинска смисла, резултатите покажуваат дека името на веб-страница што се одразува на рефералниот сообраќај не може да биде објавено во Google анализи. Во изминатите неколку месеци, непостоечката веб-страница позната како Darodar.com е резонантна во извештајот на Google Analytics. Со други зборови, Darodar.com е упатување спам креиран од ботови посети на вашата интернет страница.

Според експертите за ИТ, спамерите го менуваат името и шифрите што се користат за генерирање на веб-страница за спам, истото што во моментот се случува со Darodar.com.На неодамнешниот пазар, Darodar.com вози лажен сообраќај кон веб-страниците и извештаи за пренасочување во Google Analytics како social-buttons.com.

Разбирање на податоците на Google Analytics

Darodar.com: Што е тоа? Ова е прашање кое циркулира во индустријата за дигитален маркетинг. Исто така познат како social-buttons.com, darodar.com работи да ги искривува вашите извештаи и податоци од ГС со возење на несакани и лажни сообраќај на вашата веб-страница. Како сопственик на маркетинг, вие не сакате да ги донесувате одлуките на фирмата целосно зависно од вашите извештаи на ГС.

Броевите не лажат. Ако вашата веб-страница има стапка на отскокнување во висина од повеќе од 70%, треба да ги преиспитате стратегиите на вашата кампања. Ако вашата веб-локација означува до нулта времетраење на сесијата, најголем дел од вашиот сообраќај потекнува од ботови, несакани сообраќај и упатување на спам, како што е social-buttons.com. Ова ја објаснува причината за тоа зошто конвертирате редови на клучни зборови ниски во алгоритмите.

Зошто не треба да кликнете чудни линкови испратени на вашата веб-страница

Работата на веб-страница бара високо ниво на будност. Притискањето на табот или кликнување на злонамерен линк кој ви е испратен од спамери ве става ранливи на хакери. Хакерите очекуваат да го проверите идентитетот на нивната веб-страница и да ја напишете адресата на вашата Google анализи. Пиратите, исто така, се надеваат дека ќе кликнете на "притиснете Tab за пребарување" икона прикажана на вашиот GA.

Во моментот кога ќе падне во нивниот трик и притиснете го копчето табот, ќе се пренасочуваат кон друга малициозни веб-сајт, каде што хакерите можат лесно да пристапат до вашето онлајн ингеренциите.

Значи, што е Darodar.com? Зошто постои? Social-buttons.com и Darodar.com се упатување на спам што најчесто се користи од спамери за да се добие надомест за упатување. Откако ќе кликнете на злонамерен линк испратен до вас, спамери се платени за тоа Source . Суштината на генерирање лажни референтни линкови е да маневрираат посетители и сопственици на веб-страници за да кликнат на линковите и да заработуваат вистински пари за возврат

November 29, 2017