Back to Question Center
0

Semalt: Приклучок за WordPress за вашиот сајт - Топ совети

1 answers:

Темите на WordPress им овозможуваат на корисниците да изградат различни прекрасни веб-страници. Сепак, процесот на дизајн го прави изборот на совршена тема многу тежок. За среќа, сега е можно да се скрши библиотеката во логички категории на бесплатни или премиум и теми за еднократна употреба или повеќенаменски цели.

Оливер Кинг, еден од најискусните експерти од Семалт , во статијата дава корисен опис во овој поглед за да размислите.

Разлики помеѓу слободните и Premium WordPress теми

WordPress помага да се постават темелите за вашата веб-страница. Одлична WordPress тема го олеснува прилагодувањето на вашиот сајт според Вашите потреби - cuales la mejor camara digital reflex. Едноставно изберете го оној кој одговара на вашиот дизајн. Тоа бара од вас прво да разберете кои опции се достапни.

На добрите и лошите страни на Слободен WordPress теми

Слободни WordPress теми се идеални за оние корисници кои немаат буџет, сепак, бараат веб-решенија. Бесплатните теми не генерираат профит за програмери по дефиниција. Затоа програмерите не можат слободно, во некои случаи, да нудат посветена поддршка или редовни надградби за своите корисници. Резултатот е тоа што ја остава веб-страницата подложна на безбедносни ризици.

Постојат многу бесплатни теми кои корисниците можат да ги користат за своите веб-страници. Иако тие не се на продажба, имајте на ум "купувачот се чува" рамка на умот и да останат претпазливи за тоа на кои теми се гради својата веб-страница на.

На добрите и лошите страни на Premium WordPress теми

Придобивката која премиум-темите ги имаат над слободните е дека тие доаѓаат со посветена поддршка. Тие наметнуваат еднократен надомест при купувањето, но ова може да се промени во зависност од бројот на сајтови на кои сака да ги инсталира. Премиум темите добиваат редовни ажурирања и се посигурни. Тие понекогаш завршуваат со надуеност, бидејќи секогаш има брза можност да се ослободат повеќе функции, иако тие не ги користат сите корисници.

Разлики помеѓу една целна и повеќенаменски теми на WordPress

Избор помеѓу слободна и премиум тема на WordPress е само еден чекор кон стеснување до вашиот полигон. Потоа, треба да одлучите дали на вашата веб-страница ќе биде потребна единствена тема или повеќенаменски. 10)

Добрите и лошите страни на една цел Цели на WordPress

Теми за една цел се насочени кон специфичен подмножество на веб-страница. На пример, тоа би можело да биде тип на сајт како блог, или одредена индустрија. Тие имаат корист од корисниците во тоа што обезбедуваат крајниот производ на "нарачана" и често се поевтини од повеќенаменските теми. Со нивните ограничувања за нивната употреба, можете да очекувате повисок квалитет на поддршка.

Темите ограничувања, исто така, не поддржуваат флексибилност на локацијата. Тоа значи дека ако во одреден момент во иднина се чувствувате како да ја развивате вашата веб-страница, тогаш можеби ќе треба да барате нешто ново, бидејќи темата со единствена цел нема да го направи потребното.

Добрите и лошите страни на повеќенаменски WordPress теми

Повеќенаменска тема е единствена тема со многу различни алатки и функции насочени кон максимизирање на нивниот удел на пазарот. Овие теми имаат широк опсег на пред-изграден распоред и демо и голем број на функции и комплет додатоци во WordPress. Комбинацијата овозможува да се изгради било која веб-страница на кој било стандарден сакан. Единствените исклучоци се оние сајтови со барање на функционалност на високо ниво. Ако изберете висококвалитетна повеќенаменска тема, во иднина можеби нема да мора да купите друга тема. Повеќенаменските теми се повеќе склони да надујат надуеност и не се најдобриот костум за да се грижат за специјализираните потреби.

Критериуми за избор на вистинската тема

1. Буџет: изберете слободна тема ако немате пари за да потрошите. Инаку, трошењето за квалитет во голема мера може да ви користи во иднина.

2. Што градиш? Изберете тема со единствена намена ако знаете каков тип на веб-страница сакате да ја развиете, дали сте сигурни за потребните карактеристики и уверени дека овие потреби не се поставени да се менуваат во скоро време. Ако барате незаменлива функционалност и флексибилност, тогаш повеќенаменската тема е вашата најдобра залог.

Некои од местата каде што можете да започнете пребарување за теми се WordPress.org и ThemeForest. Слободните теми се ексклузивни за WordPress.org, но исто така можете да го посетите ThemeIsle, HeroThemes или Nimbus Themes за дополнителна премиум тема за пребарување.

Заклучок

И покрај проблемот со изобилство на WordPress теми, изборот на вистинскиот за вас се сведува на кој одговара на вашиот буџет, а потоа она што одговара на потребите на вашиот веб-сајт.

November 29, 2017