Back to Question Center
0

Semalt: Приклучоци за специфични веб-страници на WordPress

1 answers:

Ако неодамна сте изградиле веб-сајт, важно е да го прилагодите, да ги смените поставките и да инсталирате неколку приклучоци за страници. Во повеќето случаи, луѓето не знаат како да користат приклучоци за веб-страници и како да ги напишат фрагментите на PHP кои можат да влијаат врз однесувањето на нивните веб-страници. Како општо правило, работите што гарантираат да му дадат на вашиот сајт привлечен и професионален изглед им треба најголемо внимание, а приклучоците се основни работи, бидејќи тие помагаат да се промени севкупниот изглед на страницата и да се направи поудобен и корисен за корисниците - banque gestionnaire de paie.

Александар Пересунко, менаџер за успех на клиентите на Semalt , овде дава некои корисни прашања во врска со ова.

Користење на приклучок за посебен сайт:

Ако сте задоволни со темата на вашиот веб-сајт, приклучоците специфични за веб-локацијата се лесни за користење и можат да се лоцираат погодно. Дозволете ми да ви кажам дека овие приклучоци немаат никаква врска со целокупниот изглед на вашата веб-страница. Наместо тоа, тие треба да контролираат како функционира вашиот веб-сајт и тие содржат JavaScript и CSS кодови. Сите кодови се од суштинско значење за да бидат прикажани на вашиот сајт за негово правилно функционирање. Некои работи кои се погодни за приклучоци за специфични за локацијата се:

1. Регистрација на сопствени места и таксономии

2. Зачувување и додавање на метаподатоци и описи

3. Измена на контролната табла на WordPress, што го прави лесен и удобен за вас

4. Креирање повеќе страници за поставување и опција

5. Додавање на кодови за следење, вклучувајќи пиксели за конверзија и Google анализи

6. Градење на сопствени карактеристики кои немаат никаква врска со вашата веб-тема

7. Изработка на промени на вашиот веб-сајт секогаш кога сакате или кога трендовите се менуваат

Предности на приклучоците за специфични локалитети

Постојат многу бенефиции од приклучоците специфични за веб-локацијата, како што се кодовите што ги додавате преку овие приклучоци добро функционираат дури и кога ја менувате темата. Дури и кога има грешки во кодовите, перформансите на вашиот сајт нема да бидат засегнати, благодарение на приклучоците специфични за веб-локациите за да се овозможи тоа.

Каков додаток треба да го додадете на вашиот сајт?

Кога станува збор за разговор за фрагменти на кодот, бидете сигурни дека тие не се поврзани со вашата тема, но вашиот WordPress додаток. Треба да го додадете фрагментот на кодот за да ги пренасочите вашите корисници и да додадете полиња за потврда за правилно функционирање на вашата веб-страница. Приклучоците кои се специфични за веб-страниците помагаат да ги прилагодите типовите на вашите блог постови, да вметнувате реклами меѓу статиите и да ви помогнете да го задржите SEO на вашата страница одржувана во целост.

Како да вметнете приклучок за конкретен сајт и кој е неговиот код?

Ако не сакате да вметнете нешто во фрагментот PHP, приклучоците специфични за веб-локациите можат да се инсталираат сами или да вметнете специфичен код. Кодот што треба да го внесете во делот Editor е:

/ *

Наслов на приклучокот: приклучок за ABC пример

Приклучок Опис: Додава среќен крај на сите мислења / страници

* /

дефинирани ('ABSPATH') или умираат ('Не е дозволен директен пристап до датотеки!');

// Измени содржината на објавата

функција myplugin_filter_content ($ содржина) {

се врати во $ содржина. И тие живееле среќно некогаш. Крај.';

}

add_filters ('the_content', 'myplugin_filter_content');

Ако сметате дека додатокот специфичен за веб-локацијата не функционира добро со горенаведениот код, треба да го преземете и инсталирате од директориумот за додатоци на WordPress и да ги организирате работите во согласност со вашите деловни барања.

November 29, 2017