Back to Question Center
0

Semalt: Пет чекори за блокирање на реферираниот спем сообраќај во WordPress користејќи приклучок

1 answers:

Иван Коновалов, Семант Менаџер за успех на клиентите, вели дека Wordpress има голем број приклучоци кои помагаат да се спречи или блокира реферер-спам до степен. За жал, реферер спам е ефикасен начин за подобрување на рангирањето на веб-страницата во резултатите од пребарувањето. Хакери и спамери постојано бараат начини да го зголемат нивниот веб-сајт сообраќај, видливоста на пребарувачот и кредибилитетот на бизнисот. За ова, тие користат различни реферер спем-методи - modele de pointage heure de travail en. За среќа, имаме носивост на додатоци на WordPress кои привремено или трајно ја блокираат содржината на спам. Тоа значи дека вашиот WordPress сајт нема да добие лажен сообраќај и хакерите нема да можат да генерираат приходи преку линкови на вашиот сајт. Исто така, тие нема да можат да пристапат кон вашето корисничко име и лозинка, и не можат да ги измамат сметките на Google Analytics.

Како да се отстрани малициозен софтвер или реферер спам од веб-страницата на WordPress?

Во директориумот WordPress Plugins, неколку приклучоци може да се користат за блокирање на несаканиот сообраќај. Сите оние кои упатуваат спам WordPress приклучоците имаат специфична база на податоци, карактеристики и карактеристики. Тие помагаат за блокирање на сомнителни имиња на домени во голем број. Веб-администраторите можат активно да ги следат сите упатувања за спам и да ја подобрат нивната стапка на отскокнување

Начини за блокирање на спам за спамери или упатување на спам со помош на приклучоци:

Чекор 1: Прилагодете ги поставките на контролната табла:

Ако имате развиено веб-сајт со користење на WordPress, треба да отидете во делот Администратор и да го лоцирате подрачјето Инсталирани приклучоци за блокирање на реферер-спам. Осигурајте се дека сте го избрале приклучокот кој има добар углед и е разгледан од голем број луѓе.

Чекор 2: Инсталирајте и активирајте:

Откако приклучокот е инсталиран на вашиот WordPress сајт, треба да го активирате преку поставките -> Опции за спам референтни блокови и не заборавајте да го конфигурирате според вашите барања и природата на сајтот.

Чекор 3: Конфигурирај го приклучокот

Во делот за админ на вашиот Wordpress веб-сајт, ќе видите некои опции за да ги конфигурирате вашите приклучоци. Овие опции ви дозволуваат да ги блокирате IP-адресите на спамери, а нивните посети или посети ќе бидат пренасочени кон сопствени URL адреси.

Чекор 4: Креирање на сопствени домени:

Во областа Конфигурирај на вашиот WordPress, приклучокот ќе даде опција за создавање на сопствени домени. Ако мислите дека приклучокот не може правилно да блокира некои рефера за спам и сомнителни домени, можете рачно да го додадете URL-то за да ја осигурите безбедноста на вашиот сајт. Целокупната листа на сомнителни сајтови можете да ја најдете во сметката на Google Analytics или онлајн форумите.

Чекор 5: Детален список на домени за спам:

Во областа за поставување на приклучокот, можете да ја видите деталната листа на имиња на спам-домени и да ги блокирате сите истовремено, заштедувајќи многу време. Ажурираните листи исто така можат да се преземат од интернет или од вашиот сервер. Ако сакате да им помогнете и да ја споделите листата на интернет, најпрво треба да ги наброите сите тие домени, така што тие нема да ве испраќаат лажни посети од интернет-заедниците. Кликнете на копчето Додади сервер и зачувајте ги поставките на вашиот приклучок

Кој додаток е погоден за вас?

блок реферер спам приклучок е најдобар и еден од најкул планови WordPress. Можете да го инсталирате од Wordpress plugin директориумот и да го активирате веднаш. Опцијата за автоматско зачувување или автоматско ажурирање ви помага автоматски да ги ажурирате имињата на домените на спам

November 30, 2017