Back to Question Center
0

Semalt објаснува зошто дојдовните врски се од суштинско значење за Вашата оптимизација

1 answers:

Многу пати кога Google отпушта информации за своите постапки,кој го регулира рангирањето на веб-страниците, би советувал на клиентите да не прават никакви амандмани. Нашата компанија никогаш не билакои се вклучени во тактиката за отпадоци на пребарувачите, како создавање на незначителни ниско-квалитетни дојдовни веб-страници. Креирање ексклузивнисодржината и квалитетот врски отсекогаш биле нашата мотивација.

Сепак, се справуваме со случаите кога клиентите доаѓаат кај нас да кажувамедека по промените на Google објавени, како и оценката на Penguin 2.1, тоа влијаеше на нивниот ранг - coolcat casino nd codes 2015. Клиентите обично мислат декатоа се однесува на некои тешкотии со нивниот успешен процес, но откриваме дека повеќето од нив имаа лоши дојдовни линкови создадени од претходнатаОптимална компанија со која работеле

Ендру Дихан, менаџер за успех на клиентите Semalt Дигитални услуги објаснува зошто лошите дојдовни врски имаат такво суштествено влијание врз рангирањето на веб-страниците.

Дојдовните линкови се суштински елемент за утврдување на веб-страницитепласман во Google..Претходно, веб-страница со најголем број дојдовни врски би се рангирала повисоко од конкурентната веб-страницасо пониски линкови. Фирмите ќе создадат многу влезни линкови без разлика на нивниот квалитет или ако имаат смисла од Googleне се грижеше за какви било врски меѓу линковите и веб-сајтовите. Google потоа револуција. Панда првпат беше воведена вопочетокот на 2011 година, тогаш Пингвин беше објавен подоцна во 2012 година. Одеднаш, квалитетот на влезните линкови го презеде квантитетот, наИстовремено, фирмите кои се вклучија во собирањето на голем број на линкови беа вклучени во погрешни техникиза време на креирањето на содржината. Според експертот Семалт, Ендрју Дихан, онлајн специјалист за маркетинг, што започна Пандазавршена од Пингвин. Многу веб-страници беа сведоци на драстичен пад на рангирањето, приходите и сообраќајот, и ова е местото каде што еден однашите клиенти беа фатени. Ова беше големо изненадување за погодените веб-администратори чии сајтови добија хит.

Лошите дојдовни врски не покажуваат безопасен ефект се додека не се појаватеден ден боли многу. Клиентите не ја сфаќаат итноста да се ослободат од линкови пред да ги покажеме анализата на нивнитесметка на клиентот. Ако во првите фази, отстранувањето на лошите врски не е многу време и скапо, подоцна кога загубата ќе се случидоволно лошо, отстранувањето на дојдовните лоши врски стана итен приоритет што ќе ве подготви за било кој износ внатре Ние веднашсведочи позитивен резултат откако ќе тргнеме на отстранување на лоши врски, но за жал, некои клиенти имаат тенденција да бидат подготвени веднаш да добијатрезултат.

Со цел да се задржи клиенти, секоја фирма оптимизација треба веднаш да изгледаза лоши врски и ги елиминира. Во моментов, ние ги откриваме потенцијалните клиенти во врска со отстранувањето на лошите врски и ако е задолжително,ги советуваме да инвестираат во него за почетна неколку зборови. Поголема лекција е да се разбере каде оди Googleи да возат клиенти кон тој пат. За корисниците на оптимизација, повеќе не е опција да биде во тек со трендот, со цел да сеуспее. Исто така, напуштањето на потребата да се добие помош од фирмата оптимизација многу веројатно ќе го направи вашиот конкурент победник. Затоа,следење со професионалци е важно.

November 27, 2017