Back to Question Center
0

Semalt објаснува како да се направи поголемиот дел од оптимизација и е-мејл маркетинг интеграција

1 answers:

е-мејл маркетинг е ефективен канал за проширување на свеста на брендот,и градење подобар однос со клиентите преку создавање на релевантни, корисни или забавни содржини. Кога можеби мислитедека оптимизација е важно само за рангирање на веб-страницата на страната со резултати, се чини дека е покомплексна и разновидна.

Artem Abgarian, менаџер за успех на клиентите Семалт Дигитални услуги објаснува врската помеѓу е-мејл маркетинг и оптимизација и споделува совети за тоа како да ги интегрираат ефективно.

е-мејл маркетинг оптимизација

Давателите на е-пошта нудат IP адреси и следење на активностите.Почитувањето на законот CAN-SPAM го зголемува веродостојноста на локацијата кај интернет провајдерите. Неусогласеноста резултира со пониски стапки на испорака или црната листа.Некои читатели се одлучат да ги прочитаат своите пораки во текстуална форма, па затоа е претпазливо да се има текстуална верзија за HTML-пораката. Постепено напредувапромотивните пораки во споредба со започнувањето со нив ги намалуваат шансите за "одбегнување".

Содржината треба да има директна врска со целниот страница, која ја имаинформации за производ, услуги и промоции, и работи насочени клучни зборови. Персонализирање на содржината за да вклучи одредени темиод интерес ја зголемува можноста за гледање и ангажирање. Кога се занимаваат со поголема целна публика, сегментирање со користење на демографијата,интересите или преференциите е важно бидејќи ги намалува стапките на отскокнување. SEO вози сообраќај кон сајтови, кои имаат видливи регисти за регистрација, така помагаатрастат листата. Конечно, вклучително и линкови за социјални медиуми во телата за пораки вклучуваат посетители и приматели во било какви промоции..

Интегрирање на оптимизација и е-мејл маркетинг

Едноставни начини за оптимизирање на дизајнот на шаблонот вклучуваат:

  • оптимизација за најдобри практики како што се оптимизирање наслови, наслови,тематски линии, копирање на телото и сидро текстови кои врски назад кон одредени страници на сајтот. Сликите не треба да надминат повеќе од 600 пикселичитателите само прегледуваат текстови со исклучени слики. Alt текстуалните ознаки на сликите им овозможуваат на корисниците само текст да го разберат предметот.Функцијата "Преглед во прелистувачот" треба да се појави во дизајнот на шаблонот во случај читателите да имаат проблеми со читањето на е-поштата.
  • Canonical Tags се применуваат кога некој сака да користи архиви заблогови или билтени на веб страната на која пребарувачите имаат пристап до. Тие им кажуваат на пребарувачот да ја третираат страницата како претпочитан URL,и дека целата содржина ќе тече назад кон неа.
  • Архива на е-билтенот е библиотека на сите објавени билтенисо сите релевантни теми. Сите наслови се оптимизирани во конвенцијата за именување со користење на клучни зборови и индивидуални линкови до секој билтен.
  • Мобилниот маркетинг бара шаблони за да ги собере мобилните екранисо одзив дизајни кои се прилагодуваат на специфичниот мобилен прелистувач.
  • Предметните линии им помагаат на читателите да ја разберат содржината на е-пораките поранодури и да го отвори. Тие треба да имаат малку врска со оптимизација и треба да го ангажираат интересот на примателот.
  • Видео пораки. Вградените видеа како Повик за акција им помагаат на читателитеда научат повеќе и помагаат при конверзија
  • Кампањи за следење со помош на Google Analytics

Пораките не ја ограничуваат содржината се додека тие се придржуваат кон CAN-SPAMбарања и да ги задржите едноставни и кратки. Имајте на ум да ги дизајнира според целната публика со оптимизација во умот. Соидните подобрувања во Google, фаќањето на е-пошта ќе биде од значење за бизнисите, бидејќи корисниците нема да треба да ја посетат веб-страницата да имаатнивните активности се фатени Source .

November 27, 2017