Back to Question Center
0

Semalt објаснува како да го блокира Pop-Up додава во Windows

1 answers:

Од 2017 година, фер е да се каже дека технологијата го презеде нашиот живот веќе подолго време. На интернет сега се поврзуваат се повеќе и повеќе уреди секоја секунда, а количината на информации што поминува низ него е крајно огромна. Според Лиза Мичел, менаџерот за успех на клиентите Семалт , овој факт носи многу можности и предности, но исто така доаѓа и со неколку прашања, од кои едната е честопати досадни за корисниците: справување со pop-up реклами !

Ако користите Windows на вашиот компјутер, несомнено сте го доживеале овој проблем во вашиот живот. По инсталирањето на системот, сè се работи мазно, и нема проблеми со скокачки прозорци, кои почнуваат да се појавуваат по неколку сесии за користење. По овој пат, проблемот станува се повеќе болен за да се справи, иако речиси ниту една од овие реклами не е поврзана со самиот Windows. Во оваа статија би сакале да презентираме неколку методи за решавање на еден од најзначајните проблеми во прелистувањето на веб-страници: како да блокирате реклами со pop-up прозорци - hublot sunglasses for sale.

Пред да започнеме со чистење, би сакале да земеме еден миг да објасниме од каде доаѓаат овие скокачки прозорци. Бидејќи тие не доаѓаат од Windows, нивното потекло обично лежи во веб-сајтови кои инсталираат малициозен софтвер, adware или дури и PUPs (потенцијално несакани програми). Многу програми се склони кон производство на свои прозорци, што е уште еден дел од проблемот. Без оглед на нивното потекло, блокирањето на скокачки прозорци е двостепен процес: прво, исчистете го вашиот компјутер од било кој малициозен софтвер или adware, а потоа користете екстензии на прелистувачи за блокирање на скокачки прозорци во нивните песни.

Еве неколку работи што можете да ги направите:

1..Исчистете го вашиот Windows систем. Обично, водење на стандардна антивирус програма како AVG не е доволна. Ќе ви треба посебна, професионална грижа, како што е Malwarebytes Anti-Malware, парче софтвер специјално дизајниран да се ослободи од било кој малициозен софтвер што го наоѓа на вашиот компјутер. Слично на тоа, можете да користите програма како AdwCleaner за да го отстраните Adware. Овие програми се бесплатни за користење и многу корисни, само внимавај кога ги користите, бидејќи не сакате да избришете нешто важно случајно или со премногу ограничување.

2. Инсталирајте додатоци за прелистувачот. Повеќето додатоци работат на повеќе прелистувачи: Google Chrome, Firefox, Edge, Opera или Safari. Овие додатоци се специјализирани за анализирање на сообраќајот и за блокирање на сите скокачки прозорци што ги наоѓаат. Поставката може да се најде под менито "Содржина" во опциите на прелистувачот и звучи нешто по должината на линиите "Не дозволувајте било кое место да покажува pop-up прозорци" - овој пример е од Chrome. Иако прелистувачите доаѓаат со свој сопствен скокач, препорачуваме да инсталирате дополнителна, како што се Ghostery, uBlock Origin или AdBlock plus.

3. Стоп за рекламирање и реклами за Windows. Постојат легитимни веб-сајтови кои сакаат да користат скокачки прозорци, како што се Ask, Microsoft Bing или Google. Овие често ќе ги инсталираат PUPs стандардно ако ја одберете експресната верзија за инсталирање на некој од нивните производи. Бидете свесни за тоа што го проверувате или не проверувате за време на процесот на инсталација или користете паметна програма наречена Unchecky, која може да го стори тоа за вас дури и откако ќе го инсталирате софтверот.

Покрај тоа, Windows 10 има дури и pop-up прозорци сега. Не како досадни како и другите, се разбира, но во "Start Menu" го дава "предложените апликации". За да ги отстраните, десен клик на плочка и изберете "отстрани ги сите предлози".

Се надеваме дека нашите упатства за тоа како да се ослободите од додатоците значително ќе го подобрат вашето пребарување и веб сурфање искуство. Скокачки прозорци се едно од најтешките проблеми со кои се соочуваат во ова време, и никој не треба да страда повеќе отколку што е неопходно.

November 29, 2017