Back to Question Center
0

Semalt објаснува како да дознаете дека е-поштата што ја добивте е измама

1 answers:

Измамата станува стандардна средба за повеќето интернет корисници. Многу веб-страници за е-трговија страдаат од ефектите од измама. Постојат многу начини кои луѓето можат да ги користат за откривање и елиминирање на спам. Многу бизниси страдаат од значителни загуби во случај на спам напади. Во други случаи, веб-сајтовите за е-трговија ги тера луѓето да изгубат милиони во напад на интернет измама, како кражба на кредитни картички. За повеќето веб-хостинг фирми, лесно е да се знае од типот на спам компанија може да се соочи, како и можните начини за елиминирање на спам.

Игор Гаманенко Семалт Менаџер за успех на купувачи, вели дека спам пораките содржат некои забележливи карактеристики како што се:

  • Различни регистратори на домени. Повеќето спам пораки не потекнуваат од легитимните домен регистратори. Тие доаѓаат од веб-сајтови кои хакерите ги прават за да ги автоматизираат електронските пораки. Тие почнуваат да прават колекција од адреси за е-пошта што ги користат за испраќање на масовни штрајкови. Во повеќето случаи, овие е-мејл-листи се достапни за купување во мрачни пазари. Регистрансите на доменот може да бидат критериум за диференцијација на измамите од легитимни пораки.
  • Релевантност на домените на највисоко ниво. Повеќето измама пораки се ирелевантни за повеќето домен на е-мејл домен на највисоко ниво. На пример, тие поседуваат имиња на луѓе или предмети, а не легитимен бизнис или платниот систем. Услугите за регистрација на домен, кои доаѓаат од правни извори, имаат јасна платформа и референтна платформа..Можно е да користите услуга за е-пошта која може да ви користи, како и да го заштитите целосното искуство на прелистувањето.
  • Присуството на дефекти во содржината. Барањето за несовршености во лажната е-мејл е важно. Во повеќето случаи, луѓето користат неточна граматика, како и логоа со лош квалитет. Природата на измамниците е да користат мерки со низок степен. Сепак, некои scammers може да ја пречат оваа бариера. Важно е да не се греши овој аспект за пораките што изгледаат легитимни. Исто така, може да има некои пренасочувања на начинот на кој се движат кликовите. Пребарувајте пренасочувања на начинот на кој пораките се движат во вашето сандаче.
  • Е-мејл локализација. Повеќето локални домени од највисоко ниво прават е-пораки кои се лесни за користење. Повеќето хакери ги користат како средство за достигнување на своите жртви. Важно е да се осигурате дека е-поштата е наменета за вас. Во овој случај, можете да избегнете бесконечни пораки кои имаат голема веројатност да станат спам
  • Кога луѓето прават веб-страници, тие се насочени кон крајниот корисник. Како резултат на тоа, може да има тенденција да се заборави анти-спам мерки и други безбедносни чекори. Дел од интернет маркетинг техники, важно е да се научи природата на спам и измама напади. Преку чекорите во оваа статија, можно е да се направи вашата веб-страница безбедна за повеќето онлајн трансакции.

Заклучок

Интернетот е огромен ресурс кој може да им помогне на многу луѓе. Како резултат на тоа, големите претпријатија го користат интернетот како магнет на клиентот. Можете да стигнете до многу поединци користејќи едноставни техники за рекламирање, како што се Search Engine Optimization (SEO). Слично на тоа, хакерите и спамерите имаат методи за подобрување на нивните секојдневни напори. На пример, тие можат да бидат способни да ги спам ранливите жртви во операција со измама. За лица кои поседуваат веб-страници, нејзината безбедност, како и онаа на купувачите, зависи од вакви прашања Source .

November 28, 2017