Back to Question Center
0

Semalt објаснува главните аспекти на е-трговија оптимизација

1 answers:

Градење на веб-страница и добивање сообраќај се две различни работи.Стартувањето на онлајн продавницата е лесна задача, но може да биде тешко кога ќе се обидувате да добиете клиенти преку интернет. Овапроблемот станува интензивен, бидејќи конкурентите ги ограничуваат нашите шанси за добивање на пазарот. Кога ќе се спроведе истражување и да се поставивеб-страница, треба да добиете признание од пребарувачите како Google, така што ќе треба оптимизација на пребарувачи. Овој процесвклучува менување на функциите на вашиот сајт во согласност со барањата на алгоритмите на пребарувачот за да се добие врвна позицијаспецифични клучни термини - adventure peru travel.

Џејсон Адлер, менаџер за успех на клиентите Семалт дава вредни совети за тоа како да направите авторитетен содржина и веб-страница оптимизирана за да ви помогне да рангирате повисоко во пребарувачите.

  • Подобрете ја брзината и одговорот на вашата страница
  • Работат на твоите мета титули и описи за да бидете попривлечни и поправни
  • Користете подолги, повеќе уникатни описи на производи и долги опашки клучни зборови
  • Додајте коментарите на клиентите за да привлечете повеќе клиенти
  • објави содржина споменувајќи што купувачите бараат

Кога правите оптимизација, неколку алатки може да бидат корисни за вашите напори. Овие алатки вклучуваат:

  • 1. PicMonkey и Kraken. Комбинација на овие алатки ви дававеб дизајн оптимизација карактеристики. Тие можат да ја уредуваат и намалуваат големината на сликите на интернет страниците што ја зголемуваат брзината иодговор на вашата веб-страница..
  • 2. GetFiveStars. Оваа алатка им помага на оние кои се загрижени за нивнатаповратни информации од клиентите. GetFiveStars ќе испрати е-пошта до вашите клиенти со потребните информации. Тоа ќе пресече позитивно или негативноповратни информации на интернет, како и подобрување на вашиот ранк.
  • 3. Автопилот. Ова е евтина алатка која може да автоматизира некои аспектиод вашите маркетинг кампањи. Оваа апликација доаѓа со бесплатен пробен период од 30 дена проследено со 25 месечна претплата.
  • 4. YoRocket. Оваа алатка може да ги оцени метатези и описина веб-страница. Можете да го користите за да ги опишете описите и да ја водите содржината на веб-страницата. Брајан Дин и Backlinko развиениоваа алатка. Тоа е премиум услуга, а корисниците плаќаат за да го добијат својот клик преку стапки добивање на високо ниво.
  • 5. Семантска предлози за клучни зборови. Ова е алатка за пребарување на клучни зборови којаможе да обезбеди долга опашка клучни зборови. Може да биде корисно да ви ги дадам условите за пребарување кои купувачите ги користат за да купат од интернет. Можеви даде клучни зборови за да направите котација или да креирате онлајн содржини.

Градење на веб-страница и добивање на проток на посетители може да биде тешкода постигне. Со оптимизација, работите испаднат да бидат малку поедноставни и има надеж. Оптимизирање на вашиот веб-сајт преку оптимизација тактика какоизборот на содржини и backlinking може да ја направи вашата веб-страница да добие сообраќај. Користејќи e-commerce оптимизација алатки, можете дада воспоставите доследна ефективна практика за да осигурате дека вашата веб-страница ќе остане на врвни позиции за пребарување и, следствено, ќе ја добиенови посетители.

November 27, 2017