Back to Question Center
0

Semalt: Како да го блокирате секое веб-страница во Google Chrome без екстензија

1 answers:

Блокирањето веб-сајтови (и) може да биде од суштинско значење за повеќето корисници на компјутери. На пример, некои луѓе можат да одлучат да го ограничат пристапот на децата до разни веб-страници. Во други случаи, можеби ќе сакате вашиот прелистувач да остане слободен од пристап до некои сајтови поради одредена причина. Во овие случаи, употребата на стратегија за зачувување на прелистувачот на Chrome на овие сајтови може да биде решение.

Игор Гаманенко, врвен специјалист од Семалт , ќе се фокусира во ова упатство на прелистувачот на Chrome како пример, но овие техники исто така можат да работат и на други прелистувачи по малку поинаква постапка - como atualizar dados do cpf pela internet.

Поголемиот дел од лековите достапни за овој проблем вклучуваат апликации и проширувања. Во некои случаи, апликации и екстензии на прелистувачи заземаат RAM меморија што влијае врз перформансите на компјутерот. Во други случаи, екстензии и апликации може да извршат малициозни напади, како и дополнителен неовластен пристап, што доведува до губење на лични информации. Оваа статија за оптимизација ги содржи двата најдобри методи за објаснување како да блокираат веб-страници без примена на какви било апликации или екстензии:

1. Блокирање на веб-страниците од датотеката домаќин

Можно е блокирање на веб-пристап од датотека домаќин. За лице кое користи компјутер со прозорци, можете да спречите веб-страниците да ја користат оваа постапка подолу:

 • Притиснете го копчето за старт.
 • Во полето за пребарување што се појавува, напишете "C: \ Windows \ system32 \ drivers \ etc" и притиснете Enter.
 • Десен клик и отворете ја датотеката "домаќини" користејќи бележник.
 • Тип '127.0.0..1 "на дното на документот, потоа просторот и URL-то на веб-страницата што сакате да ја блокирате.
 • Не ставајте ги наводниците во овој прирачник.
 • Од суштинско значење е да не се вклучат "http:" или "www", како би сакале да го блокирате, без оглед на протоколот.
 • Зачувајте го документот и рестартирајте го компјутерот

Овој метод треба да успее да ги блокира вашите останати веб-страници од пристапот на Chrome. Овој трик може да се соочи со некои проблеми со компатибилноста на оперативниот систем. Сепак, работи на Windows 7.

2. Блокирање веб-страници на Chrome рачно

Некои корисници може да го најдат горенаведениот метод малку технички да се вработат на нивните компјутери. Во овој случај, тие можат да го користат самиот веб-прелистувач на Chrome за да го ограничат пристапот до веб-локацијата. На пример, може да се создаде сметка на супервизор на Chrome за примена на филтри за веб-страници. За да креирате надзорна сметка, можете да ја следите оваа постапка:

 • Отворете го Chrome и движете се до поставувања.
 • Под наслов "луѓе", кликнете "Додај личност".
 • Обележете го лицето во поставката "Контролирајте ги и видете ги веб-сајтовите што ги посетил оваа личност"
 • Од тука, можете да ги контролирате веб-сајтовите користејќи ја контролната табла на корисникот.
 • Веб-страниците можат да бидат блокирани од менито за дозволи во делот 'Уредување на веб-страниците'.

Заклучок

Додека го користите интернетот, може да се појават некои потреби за ограничување на пристапот на веб-страница од прелистувачот. Во овие случаи, луѓето користат различни методи за ограничување на пристапот на овие сајтови од нивните прелистувачи. Конвенционалните техники за ограничување на пристапот до веб-страница може да вклучуваат инсталирање на екстензии во прелистувачот за да ја извршат оваа задача. Други луѓе користат компјутерски апликации кои им помагаат на прелистувачите да ја ограничат посетата на некои веб-страници. Овие решенија имаат недостаток во интернет-безбедност, како и компјутерски перформанси. Ова упатство за оптимизација има процедури за тоа како да блокираат веб-страници користејќи различни методи. Можете да ги научите техниките за рачно или да го блокирате пристапот до некоја локација од датотеката на домаќинот.

November 29, 2017