Back to Question Center
0

Semalt: Како да го блокирате сајтот од прикажување во некои резултати на Google Search

1 answers:

Типичното прелистување на интернет е обично полна со многу спам-врски. На пример, родителот можеби сака да ја блокира содржината за возрасни во ситуации кога децата пристапуваат на интернет. Во други случаи на прелистување, можеби ќе треба да отстраните некои досадни резултати од резултатите од пребарувањето. Во многу случаи, можеби ќе треба да научите како да блокирате некои веб-страници да не се појавуваат на вашите резултати од пребарувањето на Google.

Мајкл Браун, искусен специјалист Семалт , уверува дека е можно овие сајтови рачно да се спречат од параметрите на сметката на Google - شركه نظافه فنادق بالخرج. По некои надградби, Google ја инкорпорира оваа функција за да ја олесни вашата иритација. Може да бидете во можност да ги филтрирате претходно посетените страници од страниците со резултати од пребарувањето.

За да уживате во оваа функција, треба да креирате Google сметка. По рангирање на сметка, одете на веб страната што ви треба да го блокирате од преглед во прегледот. Првично, можеби нема да видите каква било опција за блокирање на вашата страница за пребарување на Google. Ова е затоа што Google не сака ова да биде прв впечаток на корисникот. Google сака да имате подобро искуство, и затоа тие избираат да ја сокријат оваа опција. Згора на тоа, луѓето можат да се вратат на својата листа за криење од своите параметри за Google профил.

Одете во доменот на веб-страницата што треба да ја блокирате од резултатите од пребарувањето. Од оваа функција блок мени, може да бидете во можност да одите на Google и да спречите целиот домен да се појавува на резултатите од пребарувањето на корисник..Во други случаи, можеби ќе треба да се блокира целата страница. Во овој случај, можете да ги примените веб-страниците "block all example.com". Можете исто така да може да се движите до прикажаните блокирани резултати за да ги видите овие сајтови. Од тука, имате опција за контролирање или управување со блокираните веб-страници.

За да отидете на ова мени, најавете се на вашата сметка на Google и пребарувајте го вашето барање. Одете во менаџерот за управување со блокирани веб-страници преку поставувања за пребарување. Од тука, можете да отидете на поставувања и да управувате со блокираните веб-страници. Можете да деблокирате некоја локација од тука.

Некои корисници може да користат употреба на екстензии на прелистувач за да го контролираат сообраќајот на веб страната . Во овие случаи, луѓето имаат тенденција да користат аспекти како што е продолжението BlockSite за контрола на неговото однесување. Покрај тоа, исто така, може да поставите лозинка за да го контролирате начинот на кој луѓето го користат прелистувачот. Ова може да спречи лицето да поставува друга конфигурација во прелистувачот.

Заклучок

Во некои случаи, од суштинско значење е да блокирате некои резултати од пребарувањето да не се појавуваат на страната за пребарување на Google. Овие резултати од пребарувањето доаѓаат и го прават целиот веб прелистувач искушен, особено ако ги користите истите клучни зборови за да ги контролирате резултатите од пребарувањето. Во други случаи, луѓето можеби ќе треба да ги стават функциите на родителска контрола од компјутерскиот прелистувач. Оваа статија за оптимизација може да ве научи како да блокирате веб-страница од резултатите од пребарувањето на Google. Можете да ги спречите досадните резултати од пребарувањето кои постојано се повторуваат за различни клучни зборови, кои најчесто се појавуваат во вашите пребарувања. Можете исто така да може да поставите блок-листа на веб-страници за веб-страниците што не сакате кон вашата конзола за пребарување на Google.

November 29, 2017