Back to Question Center
0

Semalt: Како да го блокирате Pop-Ups во Chrome

1 answers:

Ако потрошите многу време на интернет, најверојатно ќе наидете на досадни и чудни реклами во форма на скокачки прозорци, реклами за реклами и реклами за автоматско играње. Макс Бел, менаџерот за успех на клиентите од Semalt , објаснува дека сите овие реклами се практично неизбежни, но можно е да се преземе акција за да се избегнат сите нив.

Блокирај ги скокачките реклами во Chrome со приклучок за прелистувач:

Иако различни додатоци за блокирање на реклами може да се користат со Google Chrome, најдобриот приклучок е Adblock Plus. Таа работи тивко во позадината на вашиот интернет пребарувач и не дозволува рекламите да ве разнебит - hosted sharepoint and exchange. Ако користите Firefox, не можете да го користите овој приклучок. Сепак, некои други слични приклучоци се достапни за корисниците на Firefox. Вие само треба да преземете и инсталирате Adblock Plus и не заборавајте да го активирате. Приклучокот ќе биде интегриран со вашиот прелистувач Chrome, спречувајќи ги скокачките прозорци да се појавуваат неколку дена.

Што е Adblock Плус?

Како што веќе рековме, Adblock Plus е приклучок кој може да се интегрира со вашиот прелистувач на Google Chrome. Отворете го во вашиот прелистувач Chrome и посетете ја Веб-продавницата на Chrome, а потоа следете ја страната за Adblock Plus Extension. Еве, ќе видите сино копче во десниот агол, велејќи Додади во Хром..Треба да ја кликнете таа опција, а продолжувањето ќе се преземе автоматски. Откако целосно ќе се активира, не треба да ги рестартирате прозорците или веб-прелистувачот, бидејќи Adblock Plus ќе почне сам да работи. Оваа екстензија ќе додаде мал црвен знак во десниот агол на вашиот прелистувач. Во секое време, можно е да кликнете на неа и да ги видите податоците за кои реклами се блокирани во вашите прелистувачи. Можете исто така да деблокирате одредени сајтови или цели страници и да ги промените насочените реклами од делот Опции.

Adblock Plus не може да консумира некоја содржина, во зависност од изворите и форматите. Ако наидете на овој проблем, треба да кликнете на копчето Стоп и одштиклирајте го Enable this Website за да ги исклучите сите системи за блокирање на реклами веднаш. Алтернативно, можете да го оневозможите тоа од блокаторот на рекламите и да ги освежите страниците што содржат содржина или статии кои можеби сакате да ги проверите и прочитате. Ако сè е направено правилно, ќе продолжите да ја читате содржината нормално.

Треба да запомните дека Adblock Plus не осигурува дека сите pop-up реклами ќе бидат блокирани во вашиот прелистувач на Google Chrome, но тоа ги фаќа повеќето од нив. Постојат некои бела листа на компании и брендови кои плаќаат многу за да имаат нивните реклами непроменети од ad-блокатори. За среќа, компаниите ретко плаќаат за ваквите pop-up реклами; тоа значи дека можете да ги исклучите речиси сите реклами од вашите веб-страници и веб прелистувачи.

Алтернатива: Poper Blocker Pro:

Poper Blocker Proper е алтернатива на Adblock Plus. Тоа е одлична алатка, што не е евтино. Ако сакате едноставна, но прекрасна програма, која не влијае на многу скокачки прозорци и насочува само специфични скокачки прозорци, Ви препорачуваме да пробате Poper Ad Blocker. Тоа ни овозможува да ни дадеме брзи известувања за тоа дали да го блокираме конкретното скокачко дејство или не и да ви заштедиме многу време. Дополнително, нејзините известувања не дозволуваат да блокираме или да ги елиминираме рекламните пораки што не сакаме да ги видиме во иднина.

November 29, 2017