Back to Question Center
0

Semalt: Како да го блокираме веб-сајтот на Chrome во еден клик

1 answers:

Понекогаш, можеби ќе треба да го насочите вашето искуство на интернет прелистување преку контролирање на веб прелистувачи. На пример, родителот можеби сака да ги ограничи децата да пристапуваат до некои веб-сајтови за содржини за возрасни. Во други случаи, можеби ќе треба да спречите одредена веб-страница која продолжува да се појавува за одредено време. Оваа статија за оптимизација ќе ве научи како да блокирате сајтови на вашиот прелистувач на Google Chrome. Можете да добиете контрола над веб-сајтовите и домените што може да ве иритираат секогаш кога сте на вашиот прелистувач.

Ова упатство објасни, од Игор Гаманенко, експертот од Семалт , е ограничен на Chrome прелистувачот, но исто така може да работи и на други прелистувачи со оваа екстензија - web mobile application development companies. Дополнително, TemporarySite Blocker ќе биде продолжување на прелистувачот во дискусијата.

За да започнете со оваа услуга, треба да следите неколку лесни чекори. Откако ќе ги следите овие чекори, треба да бидете во можност да стекнете контрола над веб-страниците на вашиот интернет пребарувач. Оваа постапка може да работи на многу повеќе прелистувачи користејќи различни екстензии на прелистувачот, освен што можеби ќе треба да употребите друга постапка.

1. Пријавете се во вашиот прелистувач Chrome, отидете до екстензии во менито за поставки и додајте блокирач за привремено блокирање. Како што споменавме погоре, овој Addon ќе биде продолжување на изборот.

2. По додавањето на TemporarySite Blocker, постои специјална икона која се појавува во горниот десен агол на лентата со алатки на прелистувачот. Ова е панелот кој ќе го користите за да ја контролирате функционалноста на оваа екстензија..

3. Кога ќе кликнете на оваа икона, ќе добиете во интерфејсот работи како копче. Може да бидете во можност да го овозможите или исклучите TemporarySite Блокерот. Може да бидете во можност да го кликнете ова копче за да го блокирате веб-сајтот секогаш кога сте на врската.

4. За да додадете веб-страница, можете да отидете на веб-страницата што сакате да ја додадете во блок-листата. Овозможете или оневозможете ја страницата од ова мени. Копчето TSB останува на прелистувачот хром за да го користите секогаш кога има некоја страница што треба да ја додадете во блок-листата на Chrome на веб-страниците.

За да го тестирате ова проширување, едноставно блокирајте одредена веб-страница. Обидете се да пристапите со кликнување на врската. Ако добиете порака "Блокирани" на вашиот прелистувач, продолжувањето работи. Ова поставување опстојува до денот кога ќе одлучите да ја деблокирате таа конкретна веб-страница.

Исто така е паметно да се сокрие копчето TSB од преглед. Оваа мерка може да спречи корисник на прелистувач да им овозможи на веб-страницата. Google Chrome, исто така, има функција за ограничување со лозинка. Можете да го користите за да додадете дополнителни мерки за оваа опција за контрола.

Заклучок

Понекогаш, од суштинско значење е да ги контролирате и да ги надгледувате веб-сајтовите што луѓето може да ги обидат да ги користат на вашиот компјутерски прелистувач. Додека некои луѓе може да го користат ова за да го ограничат користењето на интернет на нивното дете, други можеби ќе треба да го ограничат користењето на веб страната за да го контролираат своето искуство во прелистувањето. Ова упатство за оптимизација има информации за тоа како да ги блокираме веб-локациите на Chrome користејќи екстензија на TemporarySite Blocker. Може да бидете во можност да овозможите и оневозможите веб-сајт со тоа што го блокирате и со тоа го ограничувате користењето на вашиот интернет пребарувач. Оваа постапка може да се примени и на други прелистувачи со оваа или слична екстензија на прелистувачот.

November 29, 2017