Back to Question Center
0

Semalt ја открива вистината за автоматски оптимизација

1 answers:

Search engine optimization (SEO) е процес на поставување на веб-сајтот дасе појавуваат индексирани во органското пребарување. SEO вклучува вработување на различни тактики кои им помагаат на веб-страницата да обезбеди поволна позиција ворезултатите од пребарувањето на некоја одредена содржина или клучните термини што може да се најдат. SEO постоеше во практиката на многу блогери од почетокотод интернет. Сепак, многу компании не ги разбираат целосно ограничувањата на некои привремени техники или употребата на автоматски техникиза оптимизација.

Автоматизирање на оптимизација може да биде долг процес, и многу аспекти на развој на вебможе да бара некои дополнителни човечки допир, освен автоматизација. Сепак, идејата за брзи решенија за одредување на некои проблеми влијае на рангирањето навеб-сајтови затоа тоа не е вредно потфат.

Френк Abagnale, менаџер за успех на клиентите на Семалт Дигитални услуги ги објаснува компаративните предности и слабости на работењето со автоматски оптимизација.

Автоматски оптимизација

Денес, многу алатки се развиени за да ви помогнат со вашиот SEO.Постојат алатки за истражување на клучните зборови, анализа на повратни врски, проценување на сообраќај, генерирање на извештаи и сл. Што и да ви требаат во пребарувачотоптимизација, можете да го најдете на интернет. Во последната деценија се појавија многу лесни за употреба алатки за управување со содржини и веб-страницикои им помогнале на многу веб-страници да ја подобрат нивната статистика за рангирање. Сепак, дури и покрај платформите Wix и WordPress направија неколку оптимизацијаалатки, тие ретко им помагаат на луѓето да ги рангираат своите веб-страници високо. Не е можно да се користи едно решение за сите бизниси, затоаSemalt препорачува елаборирање индивидуални оптимизација стратегии, погодни за секој конкретен случај.

Дали тоа значи дека треба да го направите токму тоа?

Ако мислите дека одговорот е да, не сте се запрашалепогледнете што прави оптимизација функционирам. Во почетокот, Google ја скенираше секоја веб-страница за да ги утврди неговите пребарувања и неговото место во резултатите од пребарувањето.Тогаш, успехот на клучен збор зависеше од тоа колку често се споменува во содржината. Ова е како скриена текстуална технологијаразвиен од Black Hat оптимизација за практичари, и тоа е причината зошто Google се откажа од овој метод. Потоа, Google почна да ја разгледува важноста налинкови и нивната сума. Ова исто така беше искористено од веб-администратори, кои сакаа евтини и брзи начини на TOP, предизвикувајќи Google да се променистратегијата уште еднаш..

Во моментов, Google алгоритам зема широк спектар на фактори восметка: од линкови до клучни зборови до социјалните медиуми. Користењето само еден елемент не е доволно за да го промовирате вашиот бренд до TOP резултатите од пребарувањето.Сепак, утре целата оваа структура може да се промени целосно со воведувањето на нов алгоритам.

Google не е машина. Тоа е компанија, со експерти, коипостојано ги анализираат перформансите на пребарувачот, однесувањето на веб-администраторите и прават приоритет на корисниците. Затоа, еднаштие гледаат пад на употребливоста на пребарувачот, тие ги применуваат неопходните промени за да се ослободат од сајтовите што ја загрозуваат употребата на Google.Секој пат кога има предизвик, Google се менува.

Дури и најневеројатно автоматски алатка не може да остане во чекор сочовечки водени еволуција на пребарувачот. Вашите алатки може да работат во моментов, но за една недела тие ќе бидат бескорисни во однос на новите упатства.Значи, ако сакате нешто што ќе ви обезбеди долгорочни резултати и ќе ги издржи ненадејните пресврти на Google алгоритам, компетентенАгенцијата за оптимизација останува вашиот најдобар пријател. Кога тесно соработуваме со поединци што прават оптимизација, може да дојде да научи многу трендови на пазарот во врска соначинот на кој функционираат различни веб-страници.

На пример, Јост де Валк, основачот и творец наYoast оптимизација за WordPress приклучокот се согласија дека и покрај можноста на многу постоечки алатки обезбеди сет-и-заборави метод,SEO автоматизација е сложен процес кој вклучува прилично повеќе од тоа. На пример, машините и софтверот можат да служат само на техничкималку на оптимизација делумно. Развојот на содржината и вирусен маркетинг бараат повисоко ниво на вклученост на човекот за да ги направат да работат.

Заклучок

оптимизација на оптимизација е процес кој е посложена одможеби мислите. Многу алатки за развој на бела капа, ветуваат дека ќе дадат брз лек за привремени проблеми. Сепак, се уште има некои високиниво на вклученост во развојот на содржината. SEO алатки се од суштинско значење и ќе го направи животот полесен за повеќето од задачите кои барааттехнички. Сепак, тие нема да гарантираат позиција # 1 во резултатите од пребарувањето: во најдобар случај, тие ќе го задржат вашиот сајт да падне понисково редовите, но дури и оваа корист ќе исчезне по промена на алгоритмот.

Ниедна автоматизирана програма не гарантира замена на напорна работавклучени во задачи за развој на содржини, како што се уредување на содржини, работење на Влезни линкови и избор на клучни зборови, бидејќи тоа не може правилно да се постигнекористење машини. Исто така, користењето на целосно автоматизиран пристап значи жртвување на флексибилност и приспособливост што ви треба во случај на пребарувачотоптимизација рутина одеднаш се менува. Додека Google е воден од претприемачи, а не од АИ, соработката со SEO експерти ќе остане најдобар начин за освојување на најдобрите позиции Source .

November 27, 2017