Back to Question Center
0

Семалт ја објаснува разликата помеѓу негирањата на службените напади, напади на Keylogging и плаќање на клик

1 answers:

Програмите за криптирање се дизајнирани да ги детектираат ботови и да спречат да собираат какви било информации. Многу е жално што ботнетите се адаптирани да ја поткопаат безбедноста и инсталираат keylogger програми во заразените машини. Кејлогерите им помагаат на ботови да ги контролираат и филтрираат сите програми на компјутерски уред, кои потоа се користат за да се киднапираат податоците за PayPal ID или кредитна картичка. Botnets се користат за пропагирање и ширење на различни видови на вируси и botnets во мрежата. Тие ги заглавуваат корисниците во малициозни активности и ги извршуваат нивните компјутерски уреди, како и е-маил-идентификациските броеви - hosting asp.net sql server chile. Ако се случи да кликнете на системот со исплата-на-клик, ботнети може да пристапат до вашите финансиски детали. Зомби се користат за манипулирање со кориснички информации за да заработат пари од своите системи со исплата на кликање.

Џек Милер, Селталт Високи менаџер за успех на клиентите, објаснува дека ботнетите се користат за напади на одреден компјутерски уред или мрежа и ги нарушуваат услугите со киднапирање на врските. Покрај тоа, тие трошат пропусниот опсег на вашата мрежа и преоптоварување на ресурсите на системот..Повредите на службената помош (DoS) често се користат за уништување на локацијата на натпреварувачот и играат витална улога во тоа да се отфрли.

Botnets Големина:

Botnets се разликуваат во сложеност и големина; некои од нив се големи, додека другите се мали. Големите бонети имаат илјадници индивидуални зомби, а малите ботнети може да имаат само неколку стотици беспилотни летала. Ботнети за првпат беа откриени во јули 2010 година, кога ФБИ уапси млад словенец. Тој беше обвинуван за ширење злонамерни работи од стотици до илјадници компјутерски уреди. Во просек, 12 милиони компјутери биле заразени со ботнети. Постојат различни видови на малициозни ботови, од кои некои можат да заразат компјутерски уреди на ист начин како вируси или малициозен софтвер, а некои од нив се мали и не можат да го инфицираат вашиот уред по секоја цена. Роботичка мрежа или ботнет е група зомби компјутери или ботови кои се контролирани од спамери и манипулираат со повеќе уреди. Ботнети, најверојатно, ќе бидат легитимни мрежи на компјутерски уреди кои ги обработуваат истите програми или групата компјутери заразени со вируси и малициозен софтвер. Откако ќе се инсталира на вашиот компјутерски уреди, најчесто без знаење на корисниците, вашиот компјутер ќе стане зомби, беспилотно летало или компјутер во ниеден момент. Тоа нема да функционира правилно и нема да се спротивстави на контролите на контролорите на бот. Во такви околности, програмите против малициозен софтвер или антивирусниот софтвер мора да бидат овозможени што е можно поскоро.

Следење и следење на сообраќајот:

Ботнет исто така се користи за инфицирање на TCP / IP протокол на компјутерски уред и ги применува неговите специфични апликации. Ботнети се широко користени во конјугација со неколку зомби и вируси и собираат е-адреси. Тие испраќаат голема количина на податоци за спам и фишинг пораки до жртвите. Обично, зомби и ботови се користат за да ги измамат корисничкото име и лозинката на корисникот, така што ботнет може да ги контролира своите функции и да го искористи. Треба редовно да ги ажурирате вашите безбедносни закрпи за да ја осигурате безбедноста на интернет.

November 29, 2017