Back to Question Center
0

Семалт Исламабад Експерт - Што е пребарувач за оптимизација (SEO)?

1 answers:

Во својата наједноставна форма, пребарувач оптимизација е процесот на зголемување на ранг на вашата веб-страница за да се појави меѓу првите неколку линкови во страниците за враќање на пребарувачот. Може да се прашувате зошто вашиот веб-сајт треба да се рангира високо. Ова е информациска ера, а клиентите прават онлајн истражувања пред да нарачаат било каков производ или услуга. Ако вашиот веб-сајт се појавува меѓу првите неколку линкови, тогаш шансите се добри што клиентите ќе кликнат на вашата врска и на крајот ќе ја направат својата нарачка од вас почесто.

Мајкл Браун, врвен експерт од Семалт , објаснува како да постигне висок ранг на пребарувач за вашиот сајт, а исто така и да го задржи - online payroll management software.

Во мало, SEO е насочена кон добивање на вашиот веб-сајт да се појави на првата страница за пребарување резултат. Ова е затоа што луѓето обично не стигнуваат до третата страница пред да донесат одлука. Сепак, во зависност од тоа колку е конкурентна вашата лажат е, тоа може да биде многу скапо или прифатливо за вас всушност да се дојде до првата страница. На крајот можете да стигнете до првата страница ако сте доволно стрпливи и исто така ги следите принципите наведени подолу.

Вашата содржина треба да биде богата со релевантни клучни зборови

Пребарувачите одредуваат чинови на веб-страници преку алатката наречена пајаци. Оваа алатка индексира веб на автоматизиран начин. Фреквенцијата со која пајаците индексираат вашиот веб-сајт одредува колку високо ќе рангирате и пајаците ќе ве рангираат за тоа колку е релевантна вашата содржина за вашата лажат.

Ова е причината зошто е важно да ги знаете клучните зборови, кои вашите клиенти ги внесуваат на пребарувачите. Ова ќе ви помогне да развиете содржина околу клучните зборови. На пример, ако нудите правни услуги за жртви на повреди, вашите потенцијални клиенти може да внесат клучни зборови како "адвокат за повреда во Јужна Флорида". Значи, вашата содржина треба да ги вклучува сите можни клучни зборови.

Во овој момент, важно е да се истакне фактот дека пајаците не можат да индексираат текст во рамките на сликата. Значи, треба да се осигурате дека вашите клучни зборови не се вградени во слики. Сега, за да ја разберете важноста на релевантните клучни зборови, може да се прашувате како да ги добиете сите релевантни клучни зборови за вашата лажат..Се што ви треба е бесплатна алатка наречена алатка за AdWords AdWords за клучни зборови. Оваа алатка ќе ви помогне да ги идентификувате сите клучни зборови релевантни за вашиот лажат. Значи, треба да бидете сигурни дека сите клучни зборови се појавуваат во вашата содржина и метаподатоците на вашата страница.

Поврзувањето е важно

Ранг на вашата страница е број од 1 до 10 даден на вашата веб-страница врз основа на нејзините излезни и влезни линкови. За да го подобрите вашиот ранг, осигурајте се дека сите ваши социјални медиумски сметки се поврзани со вашата веб-страница. Ако вашиот сајт е поврзан со високо-ранг сајт, тоа ќе донесе "врската сок" на вашиот сајт, а со тоа зголемување на ранг на вашиот веб-сајт исто така. Исто така, можете да се обидете да станете наведени во слободни, доверливи отворени именици и професионални тела поврзани со вашата лажат, бидејќи потенцијалните клиенти може да пребаруваат преку директориумите исто така.

За да го одредите ранг на својата веб-страница, може да го преземете приклучокот како "PageRank Status". Работи со прелистувачот на Google Chrome. Познавањето на вашиот ранг ќе ви помогне да го следите вашето подобрување.

Чувајте ги вашите содржини свежи

Стапката со која пајаците на пребарувачот ги пребаруваат вашите веб-страници игра важна улога во вашиот ранг, а за возврат зависи од тоа колку свежи ќе ја задржите вашата содржина. Секој пат кога ќе испратите нова содржина на вашата веб-страница, пајаците на пребарувачот ќе дојдат да ја индексираат вашата веб-страница. Покрај тоа, вашите посетители ќе уживаат во читањето на свежи содржини.

Значи, секогаш треба секогаш да ја одржувате вашата содржина свежа цело време. Отстранете го стариот текст, слики / слики и видеа и заменете ги со нови и интересни. Можете да поставите блог на вашиот сајт и да го ажурирате блогот со свежа содржина секој ден или секоја недела. Првично, тоа може да биде тешко, но тоа ќе стане напор кога ќе се навикнеш на тоа.

За да бидете во тек со тековните клучни зборови релевантни за вашиот сајт, можете да користите Google Alerts. Секогаш ќе ве ажурира за клучните зборови за да ја развивате вашата содржина.

Чувајте ги вашите SEO техники ажурирани

Правилата, принципите и алгоритмите за рангирање не се статични. Тие се динамични, и тие се менуваат многу често, така што треба да бидете во тек со алгоритмите. На пример, досега, рангирањето на веб-страниците главно зависи од тоа како ја содржи вашата содржина со клучни зборови. Сега, има неколку пати на клучен збор е дозволено да се појави во содржината на одреден број на зборови. Инаку, вашата содржина ќе биде обележана како спам, и ќе го намали вашиот ранг.

November 29, 2017