Back to Question Center
0

Семалт Исламабад Експерт: Сè што треба да знаете за пребарувачот

1 answers:

Софистицираните алгоритми на пребарувачот изгледаат непробојни, но моторите даваат малку информации за да ги постигнат саканите резултати или редовно да обезбедат квалитетен сообраќај. Најчесто пребарувачите ни даваат информации за SEO и како да го оптимизирате вашиот сајт. Пребарувачката алатка е специфична софтверска програма која им помага на пребарувањето на веб-страниците врз основа на клучни зборови кои што ги означувате.

Мајкл Браун, врвен специјалист од Семалт , се фокусира тука на фактот дека пребарувачите одат низ нивната база на податоци и најдовме најточни резултати за вас - adl in long-term care. Исто така, тие извршуваат различни функции, како што се индексирање на веб-страници, градење на индекс и обезбедување на корисниците со листа на популарни веб-страници според нивните пребарувања и клучни зборови. Секоја станица е единствениот документ (pdf, веб-страница, jpg или друго), а пребарувачите пребаруваат низ целиот веб-сајт користејќи го овој документ. Тие ставаат сопирања и го одредуваат квалитетот на линкови на различни веб-страници.

Двете основни функции на пребарувачите се:

1. Индексирање и индексирање на веб-страниците: пребарувачите дневно пребаруваат милиони веб-документи, страници, вести, видеа, датотеки и медиуми.

2. Обезбедување на точни одговори: пребарувачите, исто така, обезбедуваат одговор на корисничките прашања во форма на листи и релевантни страници што ги добиваат и рангираат за релевантност.

Google и другите пребарувачи препорачуваат следниов за подобар ранг:

1. Направи страници првенствено за вашите посетители, а не за пребарувачите. Вие не треба да ги измамите корисниците и да избегнувате да прикажете лажна содржина за подобро рангирање на пребарувачот .

2. Развијте ја својата веб-страница со јасна хиерархија и квалитетни текстуални врски. Сите страници треба да бидат читливи и достапни за најмалку еден статичен текстуален линк..

3. Треба да креирате информативна и корисна веб-страница и да пишувате статии кои правилно ги опишуваат вашите производи и услуги.

4. Треба да користите соодветни клучни зборови и фрази за да развиете човечки-пријателски и описни адреси. Од суштинско значење е да се обезбеди единствена верзија на еден URL, така што корисниците не се насочени кон 301 страници поради дупликат содржина.

Дали пребарувачки и директориуми се слични?

Веб директориумите и пребарувачите не се слични, но двата термина добиваат популарност со текот на времето. Понекогаш, луѓето се збунети за тоа како да се разликуваат веб прелистувачите и пребарувачите. Дозволете ми да ви кажам дека пребарувачите автоматски креираат сопствени веб-страници со помош на ботови и пајаци. Тие ги индексираат информациите и ги следат врските на сајтовите за да стигнат до други веб-страници. Пајаците на пребарувачот ги пребаруваат веб-страниците преку линковите, така што корисниците мора да ги достават своите содржини на онлајн директориуми, така што пајаците и ботови можат да ги препознаат. Добро е рачно да ја поднесете вашата веб-страница на директориуми како Yahoo и да им помогнете на пребарувачите да ја пронајдат својата веб-страница.

Како пребарувачите одредуваат популарност и релевантност?

За Google, Бинг, Јаху и други пребарувачи, значењето значи да се најдат вистинските клучни зборови и фрази. Имаше моменти кога пребарувачите ни нудеа ограничени податоци. И сега паметните и искусни инженери ги осмислиле начините за ефикасно да ги совпаѓаат резултатите со прашањата на корисниците. Стотици илјади фактори сега влијаат врз релевантноста, а пребарувачите претпоставуваат дека најпознатите веб-страници ги содржат најрелевантните и точни податоци. Оваа претпоставка се покажа како успешна во однос на задоволството на корисниците со Google, Бинг и Јаху. Пребарувачите користат специфични алгоритми за да рангираат различни веб-страници, а овие алгоритми содржат стотици до илјадници променливи. Во областа на маркетингот, експертите ги посочуваат алгоритмите како фактори на рангирање.

Постојат тони на импресивни пребарувачи за да изберете, но најдобрите се споменати подолу

100 Прелистувачи за 100 дена - Ова се целни пребарувачи, пребарувачи на луѓе и визуелни пребарувачи. Сите можете да ги најдете на интернет.

Како да изберете пребарувач: од суштинско значење е да го собереш најдобриот пребарувач со Прелистувачите 101, што е извонреден начин да се истражуваат повеќе теми за пребарување, да се обидат нови пребарувачи и да го дознаат најдоброто од светска мрежа.

Покрај овие совети и совети, продавачите на пребарување откриле методи за извлекување на информациите врз основа на нивните рангови на страницата. Сега, на пазарот и оптимизација користат специфични кодови и податоци за да им помогнат на нивните веб-сајтови и блог да постигнат подобро позиционирање во резултатите од пребарувањето . Изненадувачки, пребарувачите подржуваат различни напори и им даваат корисни совети на своите корисници. Дури и претставниците за пребарување им помагаат на веб-администраторите и блогерите преку учество во блог постови, форуми и групни дискусии.

November 29, 2017