Back to Question Center
0

Семалт Исламабад Експерт дели Водич за отстранување на Спамер Спам во Google Анализа

1 answers:

Различни форуми, блогови и веб-страници на вебмастерот се осветлени од проблемот со спамери за реферер во Google анализи. Спам за спарување или реферер спам е лажен сообраќај кој се појавува во вашата сметка на Google Analytics и претендира да биде вистински корисници. Накратко, ќе почувствувате дека вистинските луѓе ги посетуваат вашите веб-страници, но стапката на отскокнување е секогаш 100%.

Ако внимателно ја набљудувате вашата сметка на Google Analytics, ќе видите дека реферираната спам ја бомбардирала вашата сметка со малициозен софтвер, вируси и sneaky affiliate пренасочувања. Некои од нив сакаат да ги купат своите производи од Амазон, а другите имаат за цел да создадат врски назад кон сопствените веб-страници. Некои од најлошите прекршители кои можат да ја уништат статистиката на вашиот сајт се дародар, и копчиња за веб-страница. Ако видите референт сообраќај од овие домени, треба да бидете сигурни дека тие се спам и треба да се ослободи од што е можно поскоро.

За да го направите ова, следете ги советите наведени во статијата на Сохаил Садик, водечки експерт од Семалт .

Како функционира реферер спам

Различни веб-администратори веруваат дека ако сесија е регистрирана во сметката на Google Analytics, тоа значи дека лицето го посетило своето место. Најчесто, роботи и спам ги посетуваат вашите сајтови и нивните посети се снимаат од Google анализи. Тие ги оставаат вашите веб-страници истовремено, а стапката на отскокнување е секогаш висока. Google Analytics зависи од прелистувачите за извршување на некои JavaScript кодови кои ги прават HTTP-барањата до серверите, со што ќе се регистрира хит на вашиот сајт и ќе се постават колачиња во прелистувачите на корисниците. Меѓутоа, HTTP-барањето може да биде испратено од било кој уред поврзан на интернет, а хитот ќе биде снимен во вашата сметка на Google Analytics.

Како да се поправи реферер спам

Сега кога знаете како функционира спам, лесно можете да го поправите..Одете во вашата сметка на Google Analytics и креирајте филтри тука. Примени ги филтрите на сите сомнителни веб-страници и исклучувај сообраќај од тие реферери. Овој метод нема да работи ако овие веб-страници веќе се запишани во полето Source source Campaign. Во такви околности, можете да ги исклучите посетите од листата за исклучување на упатствата на вашата сметка на Google Analytics. Друг метод е со прилагодување на поставките на вашиот. Htaccess датотека. Користете ги функциите за филтрирање на бот на вашата сметка на Google Analytics и можете да ги исклучите географските региони кои се одговорни за спам и низок квалитет на сообраќај.

Работно решение

Во моментов, најдобро и најсигурно решение е да се применат филтрите за видно ниво за исклучување на спам за упатување. Можете исто така да креирате филтри и напредните сегменти за да ја осигурите безбедноста на вашиот сајт на интернет. Со овој метод, можете да ги блокирате сите сомнителни веб-страници и да го вметнете следниот код во датотеката .htaccess на вашата веб-страница за да ја максимизирате неговата заштита.

Дародирани \. | Buttonsfor. *? Вебсајт | blackhatworth | ilovevitaly | prodvigator | cenokos |. Рангсон. | Adcash |. | Бесплатни | споделите | социјалните). *? Копчиња? \. | Hulfingtonpost \. | бесплатни. * сообраќај | купи-евтини-онлајн | -езо | сео- | видео (и)? - за | Амазон

Најдобриот дел е тоа што овој код може да се уредува врз основа на веб-страниците што сакате да ги блокирате во вашата сметка на Google Analytics. Ако добивате тони посети и не обрнувате внимание на белата капа, оптимизација, тогаш мора да ги блокирате злонамерните намери за подобрување на рангирањето на вашиот сајт во резултатите од пребарувањето Source .

November 29, 2017