Back to Question Center
0

Семалт ги дефинира Приклучоците за WordPress, кои ви требаат да ја надминуваат Вашата веб-страница

1 answers:

Приклучок во WordPress е софтвер кој содржи неколку функции кои се користат за зајакнување на веб-страницата на WordPress. Вордпрес додатоците можат да додадат нови функции или да ја прошират функционалноста на веб-страницата. Тие исто така можат да се прилагодат на различни видови на WordPress веб-страници, како што се блог, лична страница или веб-страница на Woo Commerce. Сепак, не сите приклучоци се корисни и вреди да се инсталираат на вашата веб-страница на WordPress.

Рајан Џонсон, водечки експерт за Семалт , овде ги наведува некои од основните приклучоци кои можете да ги разгледате - bridgestone myo2b.

1. WP Rocket

Тоа е кеширање WordPress додаток кој може да се постави со минимална конфигурација. Таа започнува со активација, овозможувајќи им на вашиот веб-сајт да се вчита што е можно побрзо. Брзо вчитување на веб-страници привлекуваат поголем сообраќај кон вашиот сајт. Карактеристики на WP Rocket вклучуваат брзо поставување, прелистувач и кеширање на страница, презареждане на картата, оптимизација на базата на податоци, компатибилност со компатибилност со Cloud Computing, CloudFlare компатибилност, повеќејазична компатибилност, пријателски за развој и е-трговија..

2. Револуција на лизгачот

Тоа ви помага да прикажете содржина привлечно. Тоа е најдобриот одговорен лизгач. Достапни се прилагодливи, одлични и преработени шаблони на лизгачот. Неговите карактеристики вклучуваат реалистични распореди, анимации на лизгачот, опции за видливост и однесување, функции на API, сопствени CSS / JavaScript, додавање на лизгач од дефиниција, поддршка за Google фонтови, увоз / извоз / замена на функција и додавање слоеви кои можат да бидат или слика, копче, аудио, видео, меѓу другите. Важно е да се напомене дека ова е премиум додаток на WordPress, а најниската цена почнува од 25 долари.

5. WPForms

Овој додаток на WordPress ви помага да креирате ефикасни форми кои се покануваат, со што ќе им помогнете на луѓето да ве контактираат одделно од вашата e-mail адреса. Тоа е градител за влечење и спуштање. Затоа, повлечете и пуштете ја функцијата што ја сакате, можеби опаѓачкото мени, во форма. Исто така се достапни пред-изградени шаблони на формулари. WPForm карактеристики вклучуваат drag and drop формирање градител, одговора за мобилни пријателски, обрасци на обрасци, инстант известувања, управување со внесот, заштита од спам, податоци за геолокација и разни додатоци, како што се PayPal Add-on, додаток за шари, затворен додаток, потпис Додаток меѓу другите.

6. WPBakery Visual Composer

WPBakery е одличен страница градител кој ги интегрира и поддржува други WordPress додатоци. Со овој додаток за WordPress, можете брзо да изградите било кој распоред што го сакате на вашата веб-страница со помош на drag and drop builder. Тоа е компатибилен со Woommerce и многу оптимизација за пријателски затоа може да се користи за широк опсег на сајтови. Нејзините карактеристики се објектно-ориентиран код, повеќејазичен готов уред, фронтлен и backend уредник, кориснички стилови за поддршка, филтри за слики меѓу другите.

November 29, 2017