Back to Question Center
0

Semalt Explais Како да блокирате скокачки прозорци на Google Chrome

1 answers:

За да дознаете како да го блокирате скокачкото прозорче на Google Chrome е исклучително лесно. Функцијата за блокирање на поп-ап е секогаш стандардно, но може да се потврди дали е активна во напредните поставки. Ако продолжите да добивате скокачки прозорци, постои опција да инсталирате екстензија за блокирање на реклами, за да блокирате скокачки прозорци од вградената библиотека на пребарувачи. Ако pop-up прозорци постојат, тогаш постои голема веројатност дека вашиот компјутер стана жртва на pop-up малициозен софтвер. Скенирањето и чистењето на вашиот компјутер е единствениот начин да се ослободите од него

Лиза Мичел, Семалт Менаџер за успех на купувачи, ги нуди следните методи за блокирање на скокачки прозорци на Google Chrome:

Метод 1: Прилагодување на подесувањата на Chrome на мобилен уред:

 • На Андроид или iOS, отворете ја апликацијата Google Chrome;
 • Во горниот десен агол, кликнете на три точки,
 • Изберете Settings. Тоа треба да ве упати на листа на поставки на прелистувачот;
 • Во уредите со Android, одберете 'Site Settings', тоа ќе ве пренасочи кон дополнителни поставки за содржина - oculos ray ban quadrado feminino. За iOS, оваа опција е именувана како 'Content Settings'.
 • Во табулаторот "Скокачки прозорци" ќе се појави лизгач што ќе ве натера да го вклучите блокирачот на скокачки прозорци на Google Chrome.
 • Поместете го лизгачот за да ги прилагодите поставувањата на поп-ап на начин што сакате. Кога лизгачот се поместува налево и одразува сива боја, тоа значи дека блокирачот на скокачки прозорчиња е активен. Во случај да е сино, тоа покажува дека блокирачот на поп-ап е исклучен. Спротивното е точно за оние кои користат iOS. Синиот индикатор покажува дека блокаторот е вклучен и сива дека е исклучен.

  Метод 2: Прилагодување на подесувањата на Chrome на компјутер:

  Отворете ја програмата на Google Chrome на било кој оперативен систем на компјутерот.Тоа вклучува Windows, Chromebook или Mac OS. Chromebook во сопственост на вашето работно место или училиште може да ве спречи да го смените поп- up поставувања на овие уреди.

  • Копчето за мени е на горната десна страна на прелистувачот и прикажува три вертикални точки;
  • Скролувајте надолу по паѓачкото мени и изберете го копчето за поставувања. Тоа ви пренасочува на нов таб со менито за поставки на Chrome;
  • На дното на страницата е копчето "Show Advanced Settings". Лоцирајте го и допрете го;
  • Во делот за приватност на јазичето поставувања, кликнете на 'Поставки за содржина.' Отвори нов прозорец за поставување;
  • Под заглавието "Скокачки прозорци" изберете да не дозволите сајтовите да покажуваат скокачки прозорци (се препорачува);

  На истиот екран, можно е да управувате со исклучоци за да дозволите pop-up прозорци на некои веб-страници што не се задолжителни. Ако додадете сайт на бел список, Google Chrome нема да блокира скокачки прозорци од него. Ова работи само за оние сајтови чии детали за најава или важни информации се на овие скокачки прозорци. Можете исто така да изберете "Не дозволувај сајтови да го стартуваат Javascript" под насловот на javascript, кој се појавува на истото мени табот. Може да биде корисно при спречување на скокачки прозорци, но исто така може да доведе до блокирање на сајтови кои немаат реклами или pop-up содржини.

  • Притиснете Готово. Го затвора прозорецот и ги зачувува новите поставки. Известувањето од десната страна од лентата за пребарување што изгледа како прозорец на прелистувачот со X е известување дека Хром го блокираше скокачкото дејство.

  Друг начин да се дозволи скокачки прозорци на некој сајт е да кликнете на оваа икона и да одберете да дозволите скокачки прозорци на тековната страница на која сте.

  Метод 3: Инсталирање на Adblocker:

  • Отворете го Google Chrome. Верзијата за преглед на прелистувачот не бара дополнителни барања. За мобилни уреди, еден мора да има посебен софтвер за блокирање на реклами и на вкоренет телефон
  • Отворете го табот за поставувања на Google Chrome
  • Во левата колона, кликнете на 'Екстензии' што отвора листа на сите екстензии инсталирани во Chrome,
  • Изберете 'Добијте повеќе екстензии.'
  • Во продавница за проширување, побарајте продолжување на Adblock. Најчестите се Adblock, Adblock Plus или Ublock. Рачно веб-страници со бела листа ако adblocker блокира содржина што не сакате да ја ограничите
  • Додади во Хром. Опцијата е прикажана десно од продолжувањето. Хром потоа ја инсталира наставката;
  • Рестартирајте го прелистувачот.
  November 29, 2017