Back to Question Center
0

Semalt Expert - WordPress Фејсбук Приклучокот Совети

1 answers:

Како издавач на WordPress, можете лесно да ги интегрирате приклучоците и функциите на Фејсбук, вклучувајќи ги и социјалните спомени и публикации, благодарение на новиот приклучок на Фејсбук, за тоа да биде можно за сите нас. Овој приклучок неодамна беше изграден и стартуван од инженерите на Фејсбук, и тоа ни олеснува да го интегрираме нашиот WordPress сајт без потреба од кој било код. Приклучокот работи и на вашиот паметен телефон и поддржува интернационализација. Откако ќе го инсталирате овој Фејсбук додаток, можете да објавите повеќе постови на својата веб-страница и да ги споделите на социјалните медиуми за кратко време.

Овде, Александар Пересунко, врвен специјалист од Семалт , ги наведе најдобрите начини за лесно користење на новиот Фејсбук додаток на вашата веб-страница на WordPress - high pr dofollow backlinks.

# 1: Инсталирајте го овој Фејсбук приклучок на вашиот сајт или блог

Одете на административниот панел на WordPress, а потоа отворете го делот за додатоци за да го побарате Фејсбук. Ако сте го инсталирале тој приклучок, дефинитивно ќе го најдете во оваа област. Кликнете на копчето Install Now и додадете го овој приклучок за неколку секунди. Ќе мора да го активирате приклучокот пред да уживате во сите негови карактеристики и опции. Откако ќе го инсталирате овој приклучок на Фејсбук, можете да ги прилагодите своите поставувања според вашата нишка и природа на вашиот WordPress сајт.

# 2: Направете ја вашата апликација на Фејсбук

Следниот чекор е да креирате апликација на Facebook по ваш избор. Вие не треба да се грижите бидејќи ова не бара никакво внесување на кодот и е прилично едноставен и лесен метод. За да имате корист од вашиот нов Фејсбук додаток за Wordpress, ќе треба да креирате своја сопствена социјална медиумска апликација. За ова, одете во делот за апликации на Фејсбук и кликнете на

Креирај копче за нова апликација. Веднаш ќе ви биде побарано да го внесете името на апликацијата и просторот за имиња. Изберете го своето име мудро и зачувајте ги нагодувањата. Откако името ќе биде дефинирано, ќе треба да го внесете вашиот контакт број, име на блог, адреса за е-пошта и URL-то на вашиот сајт.

# 3: Мерење на социјалниот сообраќај

Откако приклучокот е инсталиран и активиран на вашата веб-страница на WordPress, следниот чекор е да се измери квалитетот на вашиот социјален медиумски сообраќај. Можете да отидете во опцијата Settings на овој приклучок за да видите каков вид на Фејсбук сообраќај на вашиот сајт е добиен и како корисниците се во интеракција. Овој Фејсбук приклучок ќе прикаже увид за тоа колку корисници се враќаат и колку време трошат на вашите веб страни. Плус, можете да добиете идеја за тоа кои веб страници или статии се попознати од другите. Опцијата насловена како Фејсбук Увид ќе ви покаже колку посетители ја добија вашата веб-страница од социјалните медиуми и колку време тие трошат на вашиот сајт, додека ги споделувате саканите и коментирајќи ги објавите. Податоците од Увид исто така ги имаат и вашите демографски информации и можете да знаете како реагираат корисниците на вашите веб страни. Плус, можете да ги добивате повратните информации од различни корисници на дневна, месечна или годишна основа. Сепак, не можете да бидете сигурни како да го зголемите бројот на посетители, бидејќи овој додаток на Фејсбук / WordPress не помага во овој поглед.

November 29, 2017