Back to Question Center
0

Semalt Експертиза: Колку долго клучни зборови истражување ќе остане релевантни во оптимизација

1 answers:

клучни зборови истражување, што е важен дел од секоја кампања оптимизација,постои повеќе години. Сепак, во текот на последните неколку години истражување на клучни зборови е подложено на голем број на промени. Понекогашовие промени се клучни, понекогаш се помалку важни. Во секој случај, испарливата природа на овој процес ги доведува во прашањерелевантноста на клучниот збор истражување за SEO.

Џек Милер, менаџер за успех на клиентите Семалт Дигитални услуги, анализа на фактори, кои сега и понатаму ќе ја дефинира важноста на клучни зборови истражување.

Клучни зборови 'Материја

Клучни зборови остануваат важни во оптимизација, бидејќи тие играат значајнаулога во помагањето на вашиот сајт да се рангира од различни пребарувања. Истражувањата за клучни зборови ви овозможуваат да ги најдете клучните зборови кои ви обезбедуваат:

  • Голем сообраќај. Ќе добиете нови посетители, бидејќи вашиотстраницата е наведена во резултатите од пребарувањето.
  • Релевантност. Сите дојдовни пребарувања ќе се однесуваат на штови нудиме и дали ги задоволува вашите дојдовни корисници.
  • Ниска конкуренција. Ако имате право клучни зборови, тоазначи дека не мора да работите прекувремено за да ги рангирате за избраните прашања.

Новости на Google

Во раните денови на истражување на клучни зборови, претпоставува оптимизацијаполнејќи ги низ вашата содржина во секоја мета таг толку колку што можевте. Google преку Google Analytics исто така откри многуна информации за тоа како луѓето ги пребарувале информациите на интернет и како ја најдоа вашата веб-страница преку клучни зборови..Откако сте ималеоваа листа на високо сообраќај и ниска конкуренција клучни зборови, можете директно да го оптимизирате вашиот сајт за тие прашања. Повеќето од прашањата на Googleимаа еден-на-еден пребарување односи што значи дека тие ќе ја преземе вашата фраза или збор и да бараат блиски или точни натпревари со други фразии зборови на интернет.

Во 2013 година Google објави ажурирање познат како Hummingbird, којго претстави концептот на "семантичко пребарување". Ова ажурирање го промени начинот на кој пребарувачот управува со влезните пребарувања. Наместосо едноставно пребарување на она што корисникот го сака, ова ажурирање му овозможи на Google да ги разбере намерите зад барањето на корисникот. На номиналната вредност,ова се чини дека е мала промена, но тоа направи големо влијание врз тоа како оптимизаторите за пребарување ги гледаат клучните зборови.

Ова ажурирање е изменета SEO не само во прашање на фразии клучни зборови. Денес е можно да се рангирате повисоко за семантички поврзани фрази и зборови, кои не сте директно оптимизирани, можете исто такасе рангира за зборови и фрази кои не се достапни дури и на вашата страница. Овие фрази се познати како Фрази за клучни зборови со долга опашка. Тие имаатбеше популаризиран од Hummingbird и ги натера пазарот да бара ретки и помалку конкурентни изрази. Тоа значи дека наместо само поставувањеклучни зборови, компаниите треба подобро да изградат содржина околу една клучен збор или фраза додека се фокусираат на општата тема.

Ограничувања на Google

ограничувањата на клучни зборови на Google започнаа со Google анализии ова продолжи во AdWords. Ова значеше да ги охрабри луѓето да ја користат нивната платена реклама и да го разбијат по брзи добивки.Всушност, понекогаш станува дури и порелевантна за пазарот отколку создавање конзистентни планови за оптимизација на клучни зборови.

Заедно со сите фактори споменати погоре, треба да разберемедека новата технологија доаѓа во играта, на пример, како што се случи со дигиталните асистенти како Кортана и Сири. Ги охрабрува луѓето даспроведе разговорни пребарувања, кои целосно ја менуваат играта. Зголемената реалност, способноста за носење и виртуелната реалност, исто така, ќе се промени каколуѓето бараат и како рангира системот функционира. Со многу промени кои се очекува да стапат на сила, истражувањата за клучните зборови нема да останат исти,но никогаш нема да застанат. Ова ќе биде постепена транзиција во нов систем за пребарување Source .

November 27, 2017