Back to Question Center
0

Semalt Експерт: Зошто добра содржина не може да го замени оптимизација

1 answers:

Во последно време стана општа перспектива дека се додека имаш добарсодржината, а остатокот ќе се грижи за себе. Точно е дека оптимизација и содржина маркетинг се неразделно поврзани добра содржина е потребноза оптимизација. Сепак, за успешна кампања за оптимизација, ќе ви треба многу повеќе од само добра содржина - desert adventures ica.

Менаџер за успех на клиентот на Семалт Дигитални услуги, Ник Чајковски објаснува зошто квалитетот на содржината не е доволно за ефикасно да се извршува оптимизација.

Во теорија, идејата е точна. Сите пребарувачи се стремат да обезбедатнивната база на корисници со најдобра содржина и така тие имаат алгоритми кои ранг добра содржина е повисока. Со производство на повеќе содржини, можешима повеќе теми кои можат да се индексираат, кои ќе опфатат многу барања за пребарување. Понатаму, се додека содржината е добра, повеќе корисници ќе ја посетатвашиот сајт.

Од друга страна, ако воопшто немате содржина, не стоитешанса да има ефикасно оптимизација. Ако материјалот е сиромашен и не е сигурен, вашите резултати ќе бидат слични. За да бидете добри,таа мора да ги исполни различните стандарди за да докаже дека е добра. Ова се движи од уникатност до практичност, релевантност и забава.

Да претпоставиме дека вашата содржина е добра и дека произведувате содржиниредовно..Оваа содржина е залудна се додека таа не е видлива. Ако вашите корисници не се свесни за вашата работа, тогаш тие не можатпрочитајте или прегледајте го. Со напредокот на Google, сеуште се потпира на повратните информации на своите корисници за да им помогне на рангирање на квалитетот на содржината. Така,ако овие корисници не можат да ја видат вашата работа, Google не може да процени квалитетот на вашата содржина.

Голем дел од овие повратни информации обично се обезбедуваат преку акции и линкови,што Google смета за сигурен. Со заработка на многу линкови, може да се гледате како добар извор на содржина и како резултат на тоа, ќе сакатепораст на рангирањето за пребарување. Сепак, овие врски не се заработени само со добра содржина. Мора да преземете иницијатива преку промоција исиндицирање на вашите врски, понекогаш со изградба на некои рачни врски, како и.

Имаат добра содржина на вашиот сајт е добар почеток. Сепак, требаникогаш не ги занемарувајте техничките фактори кои се неопходни за вашиот сајт да се рангира високо во резултатите од пребарувањето. Повеќето дефиниција сајтови, какоWordpress и Wix се опремени со техничка структура која го олеснува индексирањето на пребарувачот.

Ова, сепак, не е доволно. Ќе треба да креирате мета податоции наслов ознаки, подобрување на безбедноста на вашиот сајт, ажурирање на вашиот robits.txt датотека, креирање и ажурирање на карта и зголемување на брзината навашиот сајт, ако сакате вашиот сајт да биде во борбата форма.

Можете само да ја допрете вистинската моќ на содржината ако сте во состојба даинтегрирајте го со различни други маркетинг стратегии. На пример, можете да го користите е-мејл маркетинг и социјалните медиуми маркетинг накорист на вашата содржина. Со користење на овие стратегии во врска со едни со други, ќе застанете со поголеми шанси да го искористите најдоброто од вашетосодржина. SEO е комплексна стратегија. Не може да се свари на еден фокус.

November 27, 2017