Back to Question Center
0

Семалт експерт за креирање на прилагодени типови на пораки во WordPress - 4 лесни чекори

1 answers:

Прилагодени типови на пораки се основни мислења кои имаат различни сетови параметри дефинирани во кодовите. По објавувањето на WordPress 3.0, лесно е да креирате сопствени типови пост. Ако ги креирате успешно и со вистинските параметри, ќе имате прилагодена област во вашата табла и може да го развивате вашиот бизнис. Вистина е дека WordPress е многу моќен систем за управување со содржини кој нуди многу опции за блогирање. Со текот на годините, прерасна во огромна платформа и ни овозможува да градиме основни и професионални веб-страници - dell trade up program. Новите функции се додаваат секој ден, како што се сопствени менија, типови на објави, пост формати и додатоци.

Ако сакате да ја подесите вашата веб-содржина во различни категории врз основа на нејзината структура и распоред на вашиот сајт, мора да креирате сопствени типови на објави. Внатре во вашиот WordPress, можете да ги дефинирате категориите, мислењата и ознаките од страна на одредени автори. Исто така, можете да додавате слики и да давате кредибилитет на вашиот сајт, и сето ова е поради сопствениот пост тип.

Оливер Кинг, врвен специјалист од Semalt , разговараше за четирите едноставни чекори за креирање на сопствени типови на пораки во WordPress.

Чекор 1 - Регистрирајте го типот Пост

Првиот чекор е да го регистрирате типот на пост. За ова, треба да ја отворите датотеката functions.php и да додадете специфична doe во тоа..Треба да бидете сигурни дека кодот е вметнат во таг PHP. Постојат различни кодови кои можат да се додадат тука, но најчестите кодови се:

  • function movie_reviews_init - Ова ни помага да создаваме нови функции во сопствените типови на објави. Овој код е главно вметнат во функциите.php.
  • Етикета - Овој описен код треба внимателно да се вметне во датотеката PHP. Wordpress подоцна ќе ги користи информациите споменати во овој код за да ги дефинира вашите сопствени мислења.
  • show_ui - Тоа им помага генерира стандарден интерфејс и помага во управувањето со сопствени мислења во таблата Admin. Можете исто така да ја поставите вистинита или погрешна според вашите барања.

Чекор 2 - Тест Сè

Откако ќе го дефинирате типот на сопствени записи во функцијата.php, треба да се упати кон контролната табла на WordPress за да проверите дали се правилно правилно. Ако работите се правилно направени, ќе видите нови ставки од менито на левата страна од екранот наречен Movie Reviews. Преместете ја над оваа опција и ќе видите различни типови на пораки. Кликнете на опцијата Додај нова и ќе работиме на приказот на вашите сопствени мислења. Ако кликнете на опцијата за прикажување, ќе видите како се појавуваат вашите сопствени мислења на почетната страница.

Чекор 3 - Направете Шаблони за прилагодено пост

Ако не сте задоволни со тековната дефиниција на вашите сопствени објави, можете да ја креирате новата датотека именувана како page-movie-reviews.php во папката на темата за да ја смените темата. Во оваа папка, ќе мора да вметнете одреден код пред да ги зачувате поставките. Осигурајте се дека сте го вметнале правилно кодот и вратете се во административната област за да проверите дали сè е точно или не. Опцијата за вашиот нов образец ќе се појави во делот Атрибути на страници.

Чекор 4 - Додај повеќе опции

Ако вашата веб-страница е за забава или филмови, можете да додадете неколку прегледи на филмови. За ова, ќе треба да ја прилагодите големината на сликичките од филмот од сметката на WordPress. Ќе видите колекција на прегледи кои може да се уредуваат и преуредување врз основа на вашиот сопствен пост тип.

November 29, 2017