Back to Question Center
0

Семалт експерт за елиминирање на спам реферерот во Google анализи

1 answers:

Ако ја користите сметката на Google Analytics за вашиот веб-сајт, можеби сте забележале голем број на сообраќај од copyrightclaims.org, get-free-social-traffic.com, floating-share-buttons.com, oo-6 -oo.com, free-traffic.xyz и други слични домени кои продолжуваат да се појавуваат во вашата статистика. Овие сомнителни веб-страници постојано испраќаат лажен сообраќај и се познати како спамер за реферирање.

Спам за упатување има за цел да ги измами веб-администраторите и блогерите да ги посетуваат сопствените сајтови и страници како референтери, генерирајќи приходи за себе и подобрување на рангирањето на нивните сајтови во резултатите од пребарувањето .

Џек Милер, Виш менаџер за успех на клиентите на Семалт , дава некои релевантни прашања во овој поглед.

Сите лажни реферали со својства опишани погоре се познати како духовни реферали. Како бизнисмен, треба да знаете како да ги разликувате лажни реферали од легитимен сообраќај, така што ќе можете да ги запрете ботови од индексирање на вашиот сајт на интернет. Ако бонтонските глупости продолжуваат да ја индексираат вашата веб-страница, шансите се дека нејзиното рангирање ќе биде засегнато и нивните траги ќе останат во вашата сметка на Google Analytics за цел живот.

Како функционираат спам-спам и упатување спам

Пред сè, треба да оцениш колку пати ги гледаш страниците, и овој извештај е присутен во вашата сметка на Google Analytics. Кога страната се вчитува, кодот за проследување испраќа барања до google-analytics.com/collect за собирање на информации за прегледите на вашата страница. Референцата за протоколот за мерење ни дава точни информации за тоа што се случува на вашиот сајт.

Ако вистински посетител не ја посетува вашата веб-страница, сметката на Google Analytics не покажува точни резултати и вашата стапка на отскокнување е секогаш центи проценти. Во такви околности, единствената информација што треба да ја знаете е вашиот ИД на сопственост, што е лесно да се извлече со вградување на следниот код на вашата веб-страница.

[отстранета]

(функција (i, s, o, g, r, a, m) {i ['GoogleAnalyticsObject'] = r; i [r] = i [r] || функција {

(i [r] .q = i [r] .q || [])..push (arguments)}, i [r] .l = 1 * new Date ; a = s.createElement (o),

m = s.getElementByTagName (o) [0]; a.async = 1; a.src = g; m [отстранета].

}) (прозорец, документ, 'скрипта', '// www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga ('create', 'UA-XXXX-Y', 'auto');

ga ('испрати', 'прегледи на страници');

[отстранета]

Овде имаме листа на домени кои се користат како реприза на духови:

    blackhatworth.com hulfingtonpost.com
  • darodar.com
  • humanorightswatch.org
  • o-o-6-o.com

Ефектите на реферер-спам

Спам за упатување игра витална улога во намалувањето на точноста на вашиот сајт и ја уништува својата севкупна репутација на интернет. веб-администраторите честопати се загрижени за квалитетот на сообраќајот што нивниот веб-сајт го добиваат, а Google Analytics може да се користи за да се следи видот на прегледите што вашите веб-страници ги добиваат секојдневно.

Елиминирање на спам за упатување

Важно е да се елиминира спама за упатување, а најчестата и најраспространета препорака е да креирате филтри кои користат критериуми врз основа на вашето поле за упатување. Филтрите помагаат да се елиминира недоволниот квалитет на сообраќајот, а многу луѓе препорачуваат блогерите да ги филтрираат своите податоци врз основа на полињата на Кампањата.

Друг начин за отстранување на спам за упатување е користење на филтрите во делот за име на хост. Можете исто така да ги блокирате IP-адресите на сомнителните посетители за цел живот за да спречите да ги ставате личните прикази на страниците да влезат во вашиот сајт. Единствениот недостаток на оваа техника е тоа што ќе ги филтрира валидните прегледи на страници. На пример, ако некој го прочитал вашиот напис, неговиот поглед исто така ќе биде обележан како спам. Но, ако сакате да го спречите, едноставно треба да ги блокирате прегледите на страниците со hostnametranslate.googleusercontent.com.

Осврти на онлајн службата на Медиглубос. Обезбедуваме висококвалитетен болнички третман и квалификувани лекари во странство Source .

November 29, 2017