Back to Question Center
0

Semalt Експерт: WordPress Vs. Shopify - Што е најдобро?

1 answers:

Повеќето од вас знаат дека WordPress е најдобар и најпознат систем за управување со содржини, кој во моментов држи скоро 60% пазарен удел на пазарите на CMS. Не е изненадувачки или шокантно што разните програмери претпочитаат WordPress над другите системи за управување со содржини. Вордпрес е софтвер со отворен код, веб-базирана страница за креирање на веб-страници напишана во PHP.

Мајкл Браун, врвен експерт на Семалт Дигитални услуги, овде дава неопходна пракса во овој поглед.

Shopify наспроти WordPress:

Shopify е хостирана платформа, која не дозволува ни да ги хостираме нашите веб-сајтови на нашите сопствени или на трети сервери како што се GoDaddy итн. Во таа смисла, тоа е сосема различно од оној на WordPress и зависи од серверот Shopify за нашата веб-страница и не може да биде домаќин на локално ниво. Домашните платформи доаѓаат со неколку возбудливи бенефиции, вклучувајќи дневни резерви, PCI усогласеност, неограничен пропусен опсег, како и SSL сертификат од стандардните даватели на услуги.

Спротивно на тоа, WordPress е само-домаќин. Тоа значи дека можете лесно да го хостирате сопствениот веб-сајт или блог на кој било сервер и да ги уредувате датотеките на PHP според вашите барања. Но, ако вашиот бизнис започнува со скалирање, плаќањето на пропусниот опсег или поседувањето на одделни хостинг провајдери можеби не е лесно за вас. Важно е да додадете некои приклучоци како што се WooCommerce за да се добие најдоброто од веб-страниците на WordPress.

Основните содржински елементи:

Во сите системи за управување со содржини, постојат некои основни елементи. Но, во случај на WordPress, можете да додавате сопствени типови пост, страници, категории, додатоци и други слични работи.

  • WordPress Shopify
  • Прилагодени типови на типови колекции во форма на категории
  • Променливи производи
  • Мислења Повеќе членови
  • Страници Различни страници

Проширување на функционалноста во WordPress:

Во случај на WordPress, можете лесно да ги инсталирате приклучоците, да ги поставите графичките контроли и менијата и да ги менувате темите за да ја проширите функционалноста на вашиот веб-сајт. На пример, Out-of-the-box-страницата на WordPress не се состои од компонентите за е-трговија, па затоа треба да инсталирате приклучок WooCommerce за овозможување на специфични сопствени мислења и функции за е-трговија.

Продавница на App Store:

Ако сте Shopify корисник, ќе треба да ги проширите своите функции користејќи одредени апликации. Најсоодветните Апликации Shopify се присутни во App Store App Store. За инсталирање на апликација, треба да отидете во делот Apps во менито Shopify и кликнете на копчето Visit Shopify App Store. Тука ќе можете да ги изберете апликациите што можеби ќе сакате да ги инсталирате. Откако ќе се инсталира, можете да ги користите тие апликации и да ги интегрирате во вашата веб-страница.

Продавница тема структури наспроти WordPress тема структури:

Во WordPress и други системи за управување со содржини, како што се Друпал и Blogger, постојат теми за родител и деца кои можете да ги изберете. Важно е да изберете соодветна тема за вашиот веб-сајт, давајќи му убав и професионален изглед. Спротивно на тоа, темите во Shopify никогаш не се ажурираат автоматски. Но, вие не мора да се грижите, бидејќи можете да ги ажурирате рачно. Темите на Wordpress не го користат течниот јазик за нивно спроведување, но теми на Shopify го користат овој јазик. Течниот јазик им овозможува на развивачите динамички да ја вчитаат содржината во продавницата. Важно е вашите теми да содржат дополнителни директориуми, без разлика дали ги користите на WordPress или Shopify. Продавниците во Shopify прифаќаат структури на директориуми само за теми, додека веб-страниците на WordPress можат да работат без него.

Заклучок

Тоа е безбедно да се каже дека WordPress овластува поголемиот дел од веб-сајтови и блогови на интернет и има повеќе функции од Shopify. Сепак, можете да го изберете системот за управување со содржини врз основа на вашите барања. За оптимизација цели и соодветна оптимизација, WordPress е подобар од Shopify и е повеќе индивидуализира. Покрај тоа, уредувањето на структурата на базата на URL-ови, врската и оптимизацијата поврзани со работи како наслови, описи, slugs, сликата тагови и насловите се лесни во WordPress од Shopify Source .

November 30, 2017