Back to Question Center
0

Semalt Експерт: Вордпрес тема типови - корисни совети

1 answers:

Одлучувањето за темата на WordPress е суштински избор што треба да го направи за блог. Една од најдобрите карактеристики на Wordpress е дека можете да го направите сајт базирани и да го направите да изгледа начинот на кој сакате и сакате со вметнување на WordPress додаток. Темата ќе ја остави вашата содржина иста, но ќе го промени изгледот на веб-страницата и начинот на кој содржината е презентирана - ipv4 temp control. Видот на идејата која ја избирате може да ја направи вашата содржина изгледа сосема поинаква, нешто што ќе го постигнете со само еден клик.

Иван Коновалов, водечки специјалист на Семалт , објаснува дека темите на Wordpress доаѓаат во многу видови кои вклучуваат:

Купени или премиум теми

Ова се теми што ги купувате од онлајн продавач. Вие одлучите да ги купите по еднократна такса или да одберете да ја платите на годишна основа. Во зависност од продавачот, можете да ги добиете оние со видео упатства кои објаснуваат како да ги користите.

Премиум теми доаѓаат со бројни придобивки, вклучувајќи:

  • Висок квалитет
  • Оптимизирани и со високи перформанси
  • понуди целосна поддршка
  • Тие ја користат најновата технологија и највисоките веб-стандарди

Тие доаѓаат со бројни опции и опции за прилагодување што ви овозможуваат да ја пресвртувате функционалноста на вашиот сајт. Некои од опциите вклучуваат менување на бојата и менување на изгледот на вашиот сајт..Тие се најдобри за совршен блог.

Слободни теми

Постојат илјадници бесплатни теми на интернет. Тие се слободни да ги преземете и можете да ги примените без никакви ограничувања. Можете да ги добиете со посета на Wordpress.org теми директориум, и тие се 100% бесплатно.

бесплатно - Тоа значи дека ќе ги добиете без да плаќаат ништо за тоа. Бесплатните теми се разликуваат од слободните бидејќи слободните теми се целосно опремени, почнувајќи од досадни до зашеметувачки дизајни.

Freemium - Овие теми се изгаснети со функции со ограничен опсег наменети за тестирање, каде на крајот, ако ги сакате, ќе ви биде побарано да ја купите целосната верзија. Затоа, тие не се бесплатни, бидејќи од вас ќе треба да платите за нив со текот на времето.

Котел плочка

Тие се исто така познати како започна теми на програмери. Тоа е затоа што темите се веќе подготвени, но тие треба да се развијат во подобра работа.

Овие теми се прилагодени во минимален дизајн. Тие вклучуваат теми како скелет, коски и корени каде што програмерите имаат корист од едни на други, обидувајќи се да ги развијат за да бидат стабилни и економски одржливи. Тие имаат за цел да им понудат на корисниците информации за да ги прилагодат кодовите на темата и тие се препорачуваат за оние луѓе кои сакаат да ги развијат своите теми.

Секоја тема е уникатна, и сите тие се дизајнирани да одговараат на потребите на секој човек. Дали некои истражувања за карактеристиките на секој пред да одлучите на темата за да ја користите за вашиот блог.

November 29, 2017