Back to Question Center
0

Семалт Експерт: Ти, Да, Ти! Дали знаете што е спам од референт?

1 answers:

Препраќање на дух или реферер е лажен сообраќај кој се појавува во вашата сметка на Google Analytics. Меѓутоа, кога внимателно проверувате од каде доаѓаат хит-от, ќе видите дека тие се од веб-страницата за упатување и во голема мера ја зголемуваат брзината на отскокнување. Во моментов, постојат два главни типа на духовни упатства кои влијаат врз податоците на Google Analytics. Прво, постојат спам-ботови и роботи кои ги индексираат вашите веб-страници и ги игнорираат датотеките robots.txt - apple consultants network mobility. Вториот тип е Дародар, кој може да се идентификува како нелегална програма за генерирање на сообраќај. Рајан Џонсон, менаџер за успех на клиентите од Semalt , објаснува дека главното прашање е дека spam-spam-spam доаѓа од повеќе домени, од кои повеќето се теми за возрасни и веб-страници 24 часа.

Разликата помеѓу спам-ботови и духовни реферали е квалитетот на сообраќајот. Духот реферер спам праќа сообраќај од нови и непознати домени, но никогаш не ги врти во вашите веб-страници. Наместо тоа, тие ги напуштаат дигиталните патеки кои влијаат врз вашите сметки на Google Analytics и зголемување на вашата стапка на отскокнување. Тие имаат за цел да ги следат кодовите на Google Analytics и можете да ги блокирате со создавање на филтри во вашата сметка. На овој начин, ќе можете да спречите спам за упатување на духовите од уништување на вашите аналитички податоци.

Дали духот реферер спам влијае на мојата SEO или веб-страница?

Тоа е безбедно да се спомене дека духот реферер спам не влијае на вашата оптимизација или веб-сајт. Како што веќе кажавме, тие всушност не ја посетуваат вашата веб-страница, туку се појавуваат во врвните упатници на вашите податоци од Google Анализа..Сепак, тоа е она што влијае на вашите податоци и аналитички извештаи. Призрачкиот реферер спем хит на вашиот сајт цел ден и покажува до илјада хитови во 24 часа.

Spam реферер спам ги прави следниве работи на вашата страница:

  • Во голема мера ја зголемува вкупната стапка на отскокнување на вашите веб-страници.
  • Може да го намали бројот на посетители на вашиот блог или сайт
  • Ги искривува податоците за упатување и го прави тежок за да видите дали сообраќајот е квалитет или не.
  • го попречува пренасочувањето на целта и податоците за локацијата, кои ви испраќаат многу посети од Русија.

Како реферерските спамери испраќаат податоци до вашите сметки на Google Analytics?

Во вашиот код на Javascript, ИД за следење раскажува за Google Analytics која веб-страница на референт ви испраќа сообраќај. Спамерите ги користат следниве три методи за да испраќаат лажни посетители и хитови на сметките на Google Analytics:

1. Тие ги внесуваат кодовите на Javascript на своите веб-страници и генерираат хитови на нивните веб страни.

2. Тие поставија автоматски ботови за индексирање на вашата веб-страница, фалсификување на реферери и покажување на многу посети.

3. Тие поставија специфични ботови за да испраќаат податоци директно до вашата Google анализи и не вклучуваат вистински сајтови за упати.

Најдобар начин да се спречи spam sprinter spr е со создавање на филтри или уредување на вашата. Htaccess датотека. Можете да креирате толку филтри колку што сакате да ги спречите сомнителните хитови да ги уништат податоците на Google Analytics.

November 29, 2017