Back to Question Center
0

Семалт Експерт: Приклучоци за Слободен Речник на WordPress - Најдобри совети од експерт

1 answers:

Ако вашиот WordPress сајт има многу содржина и сте уморни од повторени дефиниции и термини, тогаш треба да инсталирате додаток за речник што е можно поскоро. Приклучокот за речник помага да се избегне дупликат содржина и ги задржува вашите дефиниции и термини организирани неколку месеци по месеци. Овие додатоци на WordPress ви овозможуваат да ги поврзете условите на вашите статии со дефинициите во речник и да заштедите време - long term health insurance advice. Приклучоците за речник ви даваат шанса да ги прикажете релевантните термини на истите веб-страници и да ги однесете посетителите од една на друга страна, намалувајќи ја вашата отскочна стапка до степен.

Овде Александар Пересунко, водечки специјалист од Semalt , зборуваше за најдобрите и најсеопфатни приклучоци за WordPress.

1. Кутија за речник

Тоа е еден од најпознатите приклучоци за речник за корисниците на WordPress. Ако барате да обезбедите добар речник и услови за вашите посетители, треба да го инсталирате овој приклучок и да го активирате што е можно побргу. Можете да пристапите до овој приклучок од директориумот Plugins на вашиот WordPress и да ги промените неговите поставувања како на вашиот блог.

2. Виртуелен речник на Click2Refer

Ако сакате да ги пренасочите вашите читатели на различни термини и веб страни, тогаш Click2Refer Виртуелниот речник е вистинскиот приклучок за речник за вас. Таа има различни исклучителни карактеристики и може да се интегрира со било кој WordPress сајт или блог. Тоа ќе ви помогне да ги задржи посетителите ангажирани на вашиот сајт, бидејќи вашите мислења се добро изградени и изгледаат одлично..

3. Двоен клик речник Look-up

Овој одличен приклучок за речник е лесен за инсталирање и бесплатен. Ако тоа функционира токму на начинот на кој името, сугерира. Откако ќе го инсталирате и активирате овој приклучок за речник на вашата WordPress страница, можете лесно да проверите на квалитетот на вашата содржина или написи и да го подобрите речникот на интернет. Вие само треба да го вметнете својот речник листа на секоја веб-страница и да почне привлекување на повеќе и повеќе луѓе на вашиот сајт, зголемување на вашата продажба и заработуваат многу пари.

4. Енциклопедија Про

Овој приклучок создава кориснички-пријателски интерфејс за навигација на азбуката со содржина и објавување наслови. Овој фантастичен приклучок за речник е бесплатен и може да се користи и на веб-страниците на WordPress и blogger. Таа има широка листа на англиски зборови, термини, акроними и синоними за избор. Бесплатната верзија има ограничен број на опции, но неговата платена верзија ќе отклучи многу понуди и понуди за вас.

5. WP Речник

Тоа е еден од најпознатите и најдобрите речник приклучоци за корисниците на WordPress. Ова е направено за љубителите на речник и речник и е лесно да се инсталира. Приклучокот ви помага да го задржите вниманието и фокусот на вашите читатели одржувани со своите бесплатни услуги и одличен изглед.

6. Лексикограф

Еве уште еден прекрасен и корисен речник и речник за вас. Лексикограф им овозможува на корисниците да ги организираат своите веб-содржини и да додаваат поимници на сите веб-страници за неколку минути. Вие не треба да направите нешто со вашиот HTML код бидејќи овој приклучок прави многу работни места за вас откако ќе бидете целосно инсталирани. Иако не е ажуриран некое време, приклучокот сѐ уште е кул за да оди.

November 29, 2017