Back to Question Center
0

Семалт експерт од Исламабад: Како да ги блокираме референците на духовите на Дародар

1 answers:

Darodar.com често се појавува во референтната листа на вашиот профил на Google Analytics, и покрај тоа што не ви испраќа вистински сообраќај. Може да забележите очигледни посети, од кои сите имаат стапка на отскокнување од 100% и нула секунди поминати на вашата веб-страница. Darodar.com се ангажира во практиката позната како реферер спам. Веб-страницата претендира да понуди вистински сообраќај, но тоа не го прави. Darodar.com објавува список на најдобри реферали, а спамерите веруваат дека со влегување во овие списоци можат да добијат квалитетни линкови .

Друга причина е дека тие се надеваат дека ќе ги посетите нивните веб-сајтови и ќе купат нешто од нивните affiliate линкови. Со сите средства, darodar.com е црна шапка оптимизација компанија која ветува дека ќе го зголеми вашиот сообраќај, но ги извршува задачите со нелегални и неетички техники.

Сохаил Садик, водечки специјалист од Семалт , овде дава некои корисни совети во врска со ова.

Како реферер спам влијаат врз податоците?

Без оглед на причините за упатување на спам, ова влијае на податоците на Google Analytics. Една од главните причини за користење на ГА е да проверите кои веб-страници ви испраќаат легитимен сообраќај и кои се вклучени во тактиката на испраќање нелегални сообраќај. Исто така е важно да се знае кои сајтови се рангирани подобро во резултатите од пребарувањето и како да ги подобрат своите стратегии за добивање на нови линкови.

Стапката на отскокнување и времето поминато на вашата страница се важни бидејќи тие ви овозможуваат да ја подобрите структурата и содржината на вашата веб-страница. Ако поседувате бизнис сайт, ова ќе ви помогне да ја подобрите стапката на конверзија и ќе генерирате нови води за вас. Ако сакате да направите некои важни одлуки за растот на вашиот бизнис врз основа на податоците на Google Analytics, треба да го запрете спамери за спамери од мешање со точноста на вашите податоци.

Како да се ослободите од реферер спам?

Добрата вест е дека е можно да се ослободите од спам од реферер од податоците на Google Analytics. Најдобар начин е да поставите некои филтри во вашата сметка на Google Analytics. Некои веб-сајтови користат ботови за да ги посетат вашите веб-страници, додека други ги испраќаат лажните посети директно на вашата сметка на Google Analytics, дури и без посета на вашата веб-страница. Може да ги отстраните двата од нив, создавајќи филтри во вашата сметка на Google Analytics.

За поставување филтри за darodar.com, треба да се имаат предвид следните:

Пријавете се во вашата сметка на Google Analytics и одете до делот Администратор.

Изберете опцијата Сметка и имот во опаѓачкото мени и креирајте филтри во делот посветен преглед.

Во паѓачкото мени View, треба да кликнете на опцијата New Filter и да го именувате вашиот филтер како darodar.com.

Не заборавајте да ја изберете опцијата за сопствен филтер и да го одберете упатството во вашето поле за филтрирање.

Тука мора да внесете darodar \ .com во делот Филтер и кликнете на копчето Save пред да го затворите прозорецот.

Што се однесува до други спам реферери?

Можете лесно да додадете такви филтри за сите спам реферери кои се појавуваат во сметката на Google Analytics. Треба да се внимава на новите домени што се појавуваат во вашите податоци и да додадете нови филтри за она што се појавува со текот на времето Source .

November 29, 2017