Back to Question Center
0

Semalt експерт објаснува зошто треба да го користите видео маркетинг

1 answers:

Во текот на последната деценија, дигиталниот пејзаж претрпе многузначајни промени. Луѓето исчезнуваат од користење на десктоп компјутерите и лаптопите за да пребаруваат за содржина онлајн. Наместо тоа, тие сега се одлучуваатза нивните мобилни телефони и таблети.

За среќа, лесно е да се остане во чекор со променливиот пејзаж.Еден одличен начин да го стори тоа е преку видео маркетинг, најсовремена форма на содржина. Во овој брз свет, видео маркетинг е еденод видовите на он-лајн содржини кои им овозможуваат на корисниците да имаат вредност, релевантност и флексибилност што им се потребни - buy fake diplomatic danish.

Како еден од најпознатите во форма на барање на маркетинг таму, видео маркетингсе издвојува како едно нешто што треба да го пробате како продавач ако веќе не го користите.

Рајан Џонсон, виш менаџер на продажба на Семалт Дигитални услуги, ги споделува причините за преземање на видео маркетинг како што е разработено подолу.

1. Промовира потпишување на бренд

Видеа имаат тенденција да бидат високо визуелни и аудитивни. Како резултат на тоа, полесно еза корисниците да се сетам на видео содржини во споредба со содржината базирана на текст. Кога клиентот ќе се сети на вашата содржина, тој исто така ќе се сетивашиот бренд, што ќе доведе до поголема продажба за вас. Клиентите исто така можат да споделат видеа што ги уживаат, со што ќе го зголемат вашето онлајн дофат.

2..Подобрува оптимизација на вашиот сајт.

маркетинг искуство Semalt покажува дека квалитетот и релевантнивидео содржината може значително да го подобри оптимизација на вашиот сајт, насочувајќи ги корисниците кон вашата страница. Покрај тоа, тој исто така може да го подобри вашетоконвертирачки стапки, со што се подобруваат цените за кликање низ целиот форум.

3. Врши добро на сите уреди.

Во денешно време, движечката сила на дигиталниот маркетинг е одговорадизајн. Ако содржината на компанијата не успее да функционира добро на даден прелистувач или уред, бизнисот што го работи ќе изгуби многусообраќајот и како резултат на тоа, страдаат намалени стапки на кликање. За среќа, видео маркетинг содржината е целосно погодна за потрошувачкабез оглед на кој уред го користите.

4. Ја зајакнува вашата Бренд порака.

Со користење на онлајн видео маркетинг, имате одлични шанси за подобрувањепораката управувана со вашиот бренд и ја поттикнува вашата компанија. Таа е идеална алатка за да им овозможи на вашите клиенти да знаат кој сте преку едноставенфункции како што се брендирање и дизајн и посложени функции како што се содржина и глас.

5. Видео содржината лесно може да оди Вирусни.

Повеќето луѓе кои консумираат мобилни видеа имаат тенденција да ги споделат со другилуѓе. Оваа квота е многу повисока од стапките на акции што ги има другите видови на содржини таму. Покрај тоа, повеќето луѓепретпочитаат да се вклучат во видео запис во споредба со текстуален пост. Поради ова, видео содржината е многу моќна алатка забило кој бренд со намера да го прошири својот онлајн дофат.

Со создавање на видео содржини што се информации густа, достапнии лесно да комуницирате со, брендот може да развие големо следење и да го подобри потпишувањето на клиентите. Исто така, има способност да влијаевашата публика на лично ниво, како и промовирање на продажбата на емоции. Клиентите сакаат да се чувствуваат одлично за изборите што ги имаатсе направи и видео маркетинг, ако се направи добро, е еден од најдобрите начини да се создаде ова чувство.

November 27, 2017