Back to Question Center
0

Semalt Dispels 8 Мобилни оптимизација за митови

1 answers:

SEO е важен дел од оптимизација на веб-сајтови. Со се повеќе и повеќе луѓе што праватпребарувања на нивните паметни телефони, мобилната мрежа исто така експлодирала. SEO за мобилни телефони, исто така, стана жешка тема, но за жал повеќето одинформации што можете да ги најдете за мобилната оптимизација е неточна.

Рос Барбер, експерт на Семалт Дигитални услуги, ги отстранува првите 8 митови за SEO.

Мит 1: Она што луѓето го бараат на компјутер и мобилен е ист

Вистината: Луѓето се во движење, така што немаат луксуз да читаат детални извештаи,долги блог постови и наоди од истражувањата на нивните мобилни уреди. Обично, тие бараат брзи одговори. Ова автоматски се разликуваона што луѓето го бараат на било кој уред. Најдобар начин да проверите што луѓето го бараат на нивните мобилни уреди е да го користите GoogleAdWords. Ќе бидете во можност да добиете остроумен изглед во однос на мобилниот однос на клучни зборови внесени од луѓе.

Мит 2: Мобилни пребарувања и пребарувања на компјутери ги покажуваат истите резултати

Вистината: пребарувачите работат напорно за да им олеснат на луѓето да најдат штотие треба кога им треба. Ова значи дека веб-сајтовите што не се прифатливи за мобилни уреди не се рангираат високо во резултатите. Вашиот веб-сајт може да биде оптимизиранза компјутер, но може да се рангира лошо за мобилни пребарувања. Така, резултатите од пребарувањата на компјутерот и мобилните пребарувања се сосема различни. Студија на Googleја потврдува оваа поента. Во студијата, пребарувачкиот гигант открил дека има 86% разлика во начинот на кој се прикажани резултатитеспоред различни интерфејси.

Мит 3: Луѓето наскоро ќе престанат да бараат на нивните телефонизатоа што тие ќе почнат да бараат на нивните погодни за носене

Вистината: Додека уредот за носење го зеде пазарот од страна на невреме, тие не се толку софистицираниво нивните обиди да се направат разумни пребарувања. Ерата на технологијата за пребарување погодна за носење е само почеток..Сири и Google очила имаатсе обиде да ја добие револуцијата, но дури и Сири има само 3% од акциите на пазарот, покажувајќи дека луѓето не се целосно прифатениидејата за замена на нивниот мобилен уред бара пребарување на уреди што можат да се носат.

Мит 4: Мобилен SEO не е ништо!

Вистината: Многу луѓе би сакале да мислат дека мобилната оптимизација е само термин што еслучајно фрлени наоколу. Точно е дека многу луѓе не го разбираат многу, а има и неколку експерти околу себе. Има многу луѓе коимислам дека не е во ред за мобилната оптимизација, но тоа не значи дека тоа е непостоечки концепт кој треба целосно да се игнорира.

Мит 5: SEO е оптимизација, и сето тоа е исто

Вистината: Не, не, не. SEO не е сеедно. Локално оптимизација, мобилен оптимизација, и оптимизација завеб-сајтови кои се оптимизирани за користење на десктоп и лаптоп не се исти. Колку побрзо ќе сфатите ова и поправете го тоа за вашиот сајт, наподобро рангирање и конверзии ќе добиете.

Мит 6: Само конфигурирање на оптимизација за мобилни телефони и Voila - Мобилен оптимизација!

Вистина: Би сакале да биде тоа едноставно, но тоа не е. Вие не може да се прилагоди оптимизација за веб-сајтови иго промените за да одговараат на мобилните телефони. Пристапот за мобилни оптимизација е сосема различен за оптимизирање на веб-страниците. Бидејќи има повеќеваријации на мобилни уреди таму, мобилни SEO мора да биде поспецифичен и прецизен од веб-страницата оптимизација. Учење за мобилен оптимизација ќебараат време и трпеливост, но кога тоа е направено во право, тоа ќе ви донесе добри резултати.

Мит 7: Изградба на оптимизиран веб-сајт, а потоа се прилагоди за мобилни телефони

Вистината: Оптимизирањето на вашата веб-страница да биде употребливо на сите интерфејси може да изгледа како фантастичноидеја. Меѓутоа, исто така треба да размислите дека луѓето сè уште не можат да најдат што им требаат од вашата веб-страница. Всушност, до 60% одлуѓето не секогаш го наоѓаат она што им е потребно за мобилни пребарувања. Ова се случува затоа што мобилната функционалност е прецизна и треба да бидеразвиен како посебен ентитет и не е зафатен во стратегијата за оптимизација на веб страната. На пример, БМВ и Амазон потрошиле илјадници долариработи напорно за да се обезбеди нивните веб-сајтови се мобилни пријателски и дека мобилната оптимизација е правилно применета.

Мит 8: Тешко е да се поврзат кога користите мобилен SEO

Вистина: Ништо не може да биде подалеку од вистината од тоа! Всушност, реномирана страницасопствениците сакаат да добијат линкови од веб-сајтовите кои имаат добри SEO практики. Затоа велите дека сте добиле линкови од Google, Mashable и другиавторитетни сајтови.

Се надеваме дека ние ви помогнавме да ги уништите некои од мобилните митови на оптимизација и да фрлите светлиназа вистинската работа на работа Source .

November 27, 2017