Back to Question Center
0

Semalt: Блокирање на испраќачите во Gmail

1 answers:

Со текот на времето, како што користите Gmail брои за регистрирање и за социјално вмрежување како Dropbox, Фејсбук, Твитер и LinkedIn, вашето сандаче може да се поплави со несакани пораки или е-пораки со спам. Следните чекори подготвени од Alexander Peresunko, Semalt Manager за успех на клиентите, ќе ве научат како да ги блокирате испраќачите во Gmail и да ги избришат нивните пораки или пораки, без да им пречи.

Блокирај го испраќачот во Gmail:

За додавање испраќач или сомнителна е-пошта на Gmail-листата на блокирани пораки, можете да ги пренасочите во вашата спам-папка - bridal fascinator with netting.

 • Отворете ја пораката од испраќачот што сте го одлучиле да го блокирате
 • Притиснете на копчето Повеќе и забележете триаголник (▾) веднаш до копчето "Одговори" во делот за заглавија на пораката;
 • Изберете го блокот "Име" од менито кое штотуку се појави,
 • Притиснете на копчето Блокирај под Блокирај ја оваа област на испраќачот

За некои испраќачи, ова мени може да не функционира правилно, така што можете едноставно да го употребите правилото за блокирање на испраќачот за да ги запрете неговите пораки од пристигнувањето на вашето сандаче за Gmail..

Деблокирај го Испраќачот во Gmail:

Ако сметате дека случајно сте го блокирале испраќачот и сакале да ги примите неговите / нејзините пораки во иднина, можете да го отстраните личното / неа од блокираната листа и почнете да примате пораки. Во овој случај, пораките или пораките на овој испраќач нема да бидат насочени кон вашата папка на спам.

 • Отворете ја областа за пораки на тој испраќач и кликнете на копчето More ( ) во заглавието
 • Следниот чекор е да го одберете деблокираното "Име" од мени кое штотуку се појави,
 • Притиснете на копчето Деблокирање, и веднаш ќе го одблокирате испраќачот

Ако немате пораки од истиот испраќач, треба да ги следите овие чекори:

 • Кликнете на опцијата Settings (⚙) во вашата Gmail сметка;
 • Изберете го копчето Settings од горното мени и одете во категоријата "Филтер и блок адреса"
 • Мора да бидете сигурни дека сте го провериле испраќачот што сакате да го блокирате или деблокирате
 • Притиснете на копчето Деблокирање, и веднаш ќе го одблокирате;

Блокирај го Испраќачот користејќи одредено правило на Gmail:

Можете да го блокирате испраќачите користејќи специфично правило за Gmail, кое е опишано подолу:

 • Кликнете на копчето Show ( ) во вашата Gmail сметка;
 • Внесете го саканиот број за е-пошта и ќе ја отклучите целата листа на испраќачи или домени и ќе почнете да добивате идните пораки;
 • Треба да кликнете на филтер Креирај со ова копче за пребарување и уверете се дека сте го избришале

Заклучок

Во Gmail, вие не треба да ги бришете пораките или блок испраќачите со рака. Со едноставни филтри, вашата сметка на Gmail ќе ги испраќа сите дојдовни пораки од досадните испраќачи до фолдерот Ѓубре или Спам. Како алтернатива, можеме да ја архивираме пораката и да ја опремиме со етикетата, така што тие не нè спречуваат да правиме други работи. Ви препорачуваме да ја резервирате вашата папка на Спам за известување за несаканите или малициозните пораки, бидејќи разни хакери ве контактираат за финансиски добивки и ќе ве испраќаат глупави пораки цел ден.

November 30, 2017