Back to Question Center
0

Несакани корисници! Совети од Семалт Експерт за тоа што може да се направи против нив

1 answers:

просечно лице добива скоро 100 пораки дневно; некои од нив доаѓаат од веб-администраторите, додека другите им припаѓаат на компании или медиумски сајтови кои ги промовираат своите производи и услуги. Слично на тоа, вашата веб-страница најверојатно ќе добие многу посетители дневно, од кои повеќето немаат интеракција или интерес за вашите веб-страници. Кога тие се движат низ вашиот сајт, тие веднаш го остави и не покажуваат интерес за вашите статии. Така, стапката на отскокнување се зголемува до 100% - site gratis com dominio gratis. Лиза Мичел, менаџер за успех на клиентите од Semalt , вели дека е важно да ги блокирате сите несакани корисници, така што ќе можете да си ги обезбедите вашите сопствени и безбедноста на вашата страница и целосна заштита.

1. Блокирај ги индивидуалните корисници:

Лесно е да ги блокирате индивидуалните членови и да ги спречите да ве контактираат во иднина. Можете да го направите тоа преку нивните соодветни профили. На пример, ако некој ве иритира на Фејсбук или на некоја друга веб-страница за социјално вмрежување, можете лесно да го блокирате со кликање на опцијата Блок на неговиот Facebook ID. Слично на тоа, можете да ги блокирате несаканите корисници од електронските пораки и да ги пријавуваат нивните ИД како спам. Ако сте го блокирале корисникот, тој / таа нема да може да ви испраќа пораки, како што се вашите мислења, внатрешно да го посетат вашиот профил или да ги проверуваат вашите извори на вести. Сепак, тој / таа ќе може да ја види вашата слика на профилот и може да ве контактира со вас преку друга лична карта.

2. Исклучи одредени групи на луѓе:

Ако сте уморни од група на луѓе, треба да ја проверите опцијата Settings> New contacts во делот за приватност и да ги запрете да ве контактираат во иднина. Ова е местото каде што можете да додавате контакти, како што се идентификатори на социјалните медиуми или имињата на е-поштата, за да ги блокирате веднаш. За пример, ако некои луѓе не се совпаѓаат со вашиот профил и ве контактирале по случаен избор, можете да креирате филтри во вашата сметка на Gmail и да ги додадете нивните е-маил-идентификатори на тие филтри.

3. Креирај привремена адреса за е-пошта:

Една од наједноставните и најдобрите работи што можете да ги направите за да ги спречите луѓето да ве контактираат е да креирате привремени имиња на е-пошта. Ова ќе ги спречи несаканите корисници да ви испраќаат за еднократна употреба, лажни и алијас пораки повторно и повторно. Често се забележува дека 90% од луѓето се пријавуваат за онлајн сметки со оригинални имиња и примарни имиња за е-пошта. Како резултат на тоа, тие почнуваат да примаат пораки од непознати и сомнителни луѓе. Повеќето од е-пораките се стандардно испратени во вашата ѓубре или спам-папка, но многу од нив се насочени кон вашето сандаче.

4. Отпиши се од непознати билтени:

Ако сте се претплатиле на голем број на билтени или промотивни услуги, шансите се дека ќе добивате десетици електронски пораки секој ден. Најдобар начин да се ослободите од несаканите корисници на интернет е да ги откажете услугите што не ви се допаѓаат. Со други зборови, треба да се отпишете од билтенот или промотивни е-пораки што ве досадуваат речиси секојдневно. За ова, кликнете на копчето Unsubscribe и спречете ги местата што ќе ви испратат иритирачки пораки. Отпишувањето е еден од најдобрите начини да се намали износот на спам што влегува во сандачето.

November 30, 2017