Back to Question Center
0

Најдобрата ознака H1 досега - експерт за Семалт, Наталија Хачатурян

1 answers:

Секоја компанија, големи или мали, има за цел да го максимизира профитот. За да се постигне ова, треба да се осигурате дека многу луѓе се привлечени и заинтересирани за вашите производи и услуги. Содржината на маркетингот е значаен начин да се види ова како што го оптимизира вашето рангирање на оптимизација.

Содржината стратег на Semalt , Наталија Khachaturyan, објаснува дека содржина маркетинг е широк аспект, и повеќето луѓе имаат тенденција да се игнорира мал, а сепак голем детал на содржината маркетинг. Ова е ознака H1 која може да изгледа дека е само мал фактор - wgs no deposit codes. Сепак, тоа е значајна детерминанта на неуспех или успех на маркетингот за содржини.

Која е H1 TAG?

Кога креирате документ, можете да го поделите вашиот напис во различни делови за лесно читање. Можете да ставите различни заглавија на секоја страница. Насловите се појавуваат како поголеми и потемни фонтови од стандардните текстови. Можете исто така да додадете други стилови на наслов кои се разликуваат по големина. Тие вклучуваат ознаки H2, H3 и H4. H1 таговите имаат за цел да привлечат читатели да го прочитаат тој дел од статијата.

H1 може да се означи како HTML ознака која означува одредена ознака на веб-страницата.

HTML - Ова е јазик за означување на хипертекстот. HTML се користи од страна на повеќето сајтови за да ги креираат своите веб страни.

Tag - Ова е код кој го прикажува прелистувачот на вашиот веб-сајт како треба да ја прикаже содржината.

Заглавие - HTML има шест наслови од H1 до H6 и H1 се смета за најважна ознака, додека шест се најмалку важни..Ознаките се разликуваат од големина H1 која е најголема и H6 е најмалата.

Правила кои ќе ви помогнат да креирате најдобри H1 ознаки

Проверете дали вашите H1 ознаки се корисни и ви ги даваат најдобрите резултати. За да го постигнете ова, треба да следите неколку совети за да бидете сигурни дека вашите Х1 тагови се убиец и овие совети вклучуваат:

Користете само една ознака H1

Секоја страница бара само една ознака H1. Полнењето на таговите не додава вредност на страната. Ова е затоа што, како што пребарувачите пребаруваат на секоја страница, веројатно ќе имаат полесна работа ако ги фокусираат своите напори на една ознака H1. Имајќи многу од нив на една страница не може да го збуни пребарувачот, но може да ја исцеди нивната индексирана моќ.

Етикетата треба да ја опишува содржината на вашата страница

Ова ќе им даде на читателите навестување за тоа што треба да очекуваат да го најдат дури и пред да почнат да го читаат материјалот. Најчесто, ознаката H1 треба да биде слична на вашата ознака за наслов. Тоа е насловот на блогот. Примарната цел на ознаката H1 е да им даде на читателите силен нагон на она што тие го читаат.

Не треба да надминува 70 карактери

Минималниот број на знаци треба да биде 20 и максимум 70. Не преувеличувајте ја должината на должината. Ако ознаката е премногу долга, таа може да ја разредува моќта на ознаката HTML.

Направете го тоа издвоен

Овој аспект е најважниот елемент на вашиот блог. За да се издвоите, треба да биде робустен, забележлив и голем. Прави колку визуелно форматирање што можеш, користејќи ги сите потребни фонтови и стилови за да го издвоиш.

Користете клучен збор со долга опашка

Користењето на кратки клучни зборови може да ве наведе да го напишете текстот на заглавието со клучни зборови, што може да предизвика таа да има екстремно висока густина на клучни зборови. Ова не е препорачливо затоа што го нарушува протокот на текстот со што го намалува нејзиниот квалитет.

H1 таг е еден клучен елемент на оптимизирање на вашиот оптимизација за пласман, и ако ги погрешите, тоа може да го уништи вашиот сајт. Избегнувајте претерување на оптимизацијата, но осигурајте се дека вашите клучни зборови се наведени во важен наслов.

November 29, 2017