Back to Question Center
0

Корисни совети од Semalt за тоа како да ги блокирате несаканите пораки на вашата Gmail сметка

1 answers:

Примањето на несакани и лажни пораки од вашата Gmail сметка може да биде малку иритирачки. Gmail ги претстави ефикасните филтри за да спречи спам пораки кои потекнуваат од малициозни мејлинг-листи и одредени испраќачи. Ако примате спам-пораки, Gmail ви го олеснува блокирањето на лажните пораки на трајна основа - mikrotik sxt lite 5 resetting.

Рос Барбер, експерт од Селталт , вели дека во изминатите години, спамери и напаѓачи користеле скриптирани пораки за крадење информации од компјутерите на крајните корисници. Ако кликнете лажен е-пошта на вашата Gmail сметка, може да бидете пренасочени на малициозни веб-сајтови каде што хакерите можат брзо да ги добијат вашите финансиски информации и лозинки. На долг рок, спамерите прават вистински пари што им ги плаќаат организациите како рекламна такса. Несаканите пораки не мора да бидат основен проблем кој влијае на вашата онлајн кампања или операции. Нека лажни пораки се само мала навреденост со минимизирање на бројот на несакани пораки испратени до вашата сметка.

Како да блокирате корисници на вашата Gmail сметка користејќи спам филтри

Кога станува збор за спречување на спам пораки од вашата Gmail сметка, користење на спам филтри треба да биде вашата прва опција да се разгледа. Филтрите за спам се идентификуваат каде повеќето од вашите несакани пораки потекнуваат од, техничките елементи на лажни пораки, обемот опфатен со е-поштата, и вкупниот број на луѓе кои ги примаат несаканите пораки.

За да блокирате досадни и лажни е-пораки што потекнуваат од одредени испраќачи да не се префрлат на вашата Gmail сметка, само додајте ги испраќачите во вашата блок-листа на Gmail.По добивањето на несакана е-пошта, проверете и кликнете на стрелката надолу 'прикажани во горниот десен агол на лажната е-пошта.

Изберете преку прикажаните опции откако ќе кликнете на стрелката надолу и кликнете на опцијата "Блокирај Испраќач". Во иднина, сите несакани пораки од блокираниот испраќач автоматски се префрлаат во папката "ѓубре". За среќа, Gmail ви дава можност да ги одблокирате испраќачите случајно заклучени.

Трикови за тоа како да пријавите спам пораки

Кога ќе откриете несакана е-пошта во вашата Gmail сметка, не мора да паничирате. Со кликнување на ознаката која се наоѓа во листата на е-пошта или користење на филтри го нудиме најдоброто решение. Google користи извештаи поднесени од крајните корисници за да го рафинира филтерот за спам и да го подобри. Филтрите за спам даваат најдобри резултати досега. Сепак, некои несакани пораки секогаш наоѓаат начин да се преминат на вашата Gmail сметка. За да пријавите несакани е-пораки примени на вашата сметка, кликнете на стрелката надолу прикажана на горниот десен агол на примената несакана пошта.

Скролувајте надолу по листата на опции содржани под стрелката надолу и кликнете на опцијата "Пријави спам". По означувањето или пријавување на пораки и е-пораки, содржината на ѓубрето се праќа во "ѓубрето". Продолжете да блокирате и пријавувате несакани електронски пораки до Gmail и да го минимизирате бројот на несакана датотека испратена до вас од спамери и напаѓачи.

Gmail ја зема безбедноста на вашата Gmail сметка многу сериозно. Не дозволувајте вашето сандаче да се преоптоварува со несаканите датотеки и несаканите пораки. Избегнувајте да примате лажни пораки од одредени испраќачи со додавање на нив во вашата блок листа. Деблокирањето на испраќачите прикачени на вашата блок листа случајно може да се направи со кликнување на "стрелката надолу" и со кликнување на опцијата "деблокирање".

November 29, 2017