Back to Question Center
0

Како да ги зајакне својата оптимизација за ефикасноста со внатрешни врски - Совети од Семант

1 answers:

Постојат илјадници веб-сајтови, и многу повеќе се создаваат на дневна основа. Конкуренцијаза онлајн присуство е вкочанет. За да имате најсовремена над вашите конкуренти, треба да го оптимизирате вашиот сајт преку он-сајт оптимизација. Еден одНајважните елементи на On-сајт оптимизација е внатрешни врски. Сепак, повеќето луѓе не обрнуваат внимание на тоа - sche-mains dyson airbladetm tap. Внатрешните врски влијаат на тоа како се бараатмотори откриваат и гледаат вашата содржина и корисничкото искуство.

Artem Abgarian, Виш менаџер за успех на клиентите на Семалт ,ја разработи стратегијата за внатрешна врска за да ги срушат вашите конкуренти.

Како да најдете внатрешни врски на членот

Ефикасна алатка која можете да ја користите за да ги собере податоците на местото на настанот е Screaming Frog. Тоаима и бесплатни и платени верзии. Бесплатната верзија е наменета за помали веб-страници.

Избрши веб-страницата

За да започнете, внесете го URL-то на веб-страницата што сакате да индексирате. Во зависност одчас, може да потрае една минута до еден час за да се вчита. Бидејќи ние треба само URL, Отстранете Javascript, CSS, проверете врски, и Javascript надвор одпапка. Отстранете го она што не ви е потребно под "конфигурација> пајакот".

Екстра внатрешни врски

По завршувањето на индексирањето треба да го пронајдеме URL-то што го истражуваме. Да направипроцесот брзо, внесете го крајот на URL-то во полето за пребарување. Откако ќе го најдете, кликнете на вистинскиот URL и филтрирајте во HTML. Следно, кликнете на"во врски" на дното на страницата. Ќе ги најдете сите внатрешни врски во URL-то што сте го одбрале.

Следниот чекор е да ги извезува внатрешните врски. За да ги извезете, кликнете со десното копчена URL-то и потоа изберете "Извоз> Линкови".

Исчистете ја внатрешната листа на линкови

По извлекувањето на внатрешните врски, следниот чекор е да ја исчистите листата. Еможно е да се имаат дупликати адреси поради таксономија страници и параметри за следење..Ставете ги УРЛ-адресите во Документ на Google и поставете ги по азбучен ред.Дупликатните URL адреси ќе бидат групирани и затоа лесно ќе се отстранат.

Следниот чекор е да барате специјални знаци за отстранување на URL-то. Ако користитеMac користи команда + F. За Windows користете контрола + F за да ги отстраните, ќе бидете оставени со листа на внатрешни врски и други сидро текстови.

Студија на оптимизација на-сајт

Со списокот на внатрешни врски, ќе треба да одлучувате за факторите на самото место тоашто сакате да го прегледате. Еве ги критериумите за користење.

  • Клучниот збор што се користи во URL-то, сидро текстот и насловите за наслов.
  • Должината на статијата.
  • Проверете дали врската е на првата страница.
  • Ако врската се најде во првите 100 зборови на статијата.
  • Датумот на објавување на статијата и ако тој бил ажуриран.

Користете Google Sheet за да ги разгледате сите врски и да ги снимите резултатите.

Како да го користите зависи од тоа дали вашата веб-страница е нова или постоела.

нова веб-страница

За нова веб-страница, одберете ја целната страница и стартувајте ја низ дискутираниот процеспогоре. Ќе ги најдете сите врски и како тие се оптимизирани.

Следно, направете ревизија на повратна врска за да го разберете обемот на работа што е потребна за главната страница.Користете ја главната страница за да генерирате идеи за содржина. Потребна е платена SEMrush сметка за да генерирате листа на клучни зборови. Од информациите што ги добиватеизгради листа на клучни зборови врз основа на содржината на вашиот конкурент.

Постоечка веб-страница

Процесот е различен ако имате постоечка веб-страница со содржина. Одклучни зборови одлучуваат за вашиот камен-темелник. Следно, користете SEMrush за извоз на сите контакти и проверете дали постои страница која веќе е рангирана за вашатаклучен збор. Ажурирајте ја страницата и користете ја.

Заврши

Важно е да имате контрола врз вашите внатрешни врски. Врските се користат одпребарувачите да ги раскажуваат страниците што сметате дека се релевантни, а исто така да им се помогне на посетителите да се движат по страницата.

November 27, 2017