Back to Question Center
0

Ажурирани совети и трикови од Semalt за тоа како да се отстрани препорачува спам од вашата Google анализи

1 answers:

Спајдер спам се однесува на лажни посети испратени до вашиот веб-сајт од страна на спамери, со цел да се подобри нивната оптимизација на пребарувачи. Иван Коновалов, менаџер за успех на клиентите од Semalt , објаснува дека реферер спем ги пренасочува податоците и извештаите на Google Analytics, што им отежнува на продавачите да ги анализираат резултатите и да донесуваат ефективни деловни одлуки.

Разбирање реферер спам

Некои веб-администратори се соочуваат со предизвикот да се разбере дека реферер спам влијае статистика и зошто е многу важно да се отстрани реферер спам од Google Analytics. Во изминатите неколку години, повеќето веб-страници и сметките на Google Analytics биле погодени од спам од духови. Затоа, ако сте идентификувале скок во сообраќајот на вашиот веб-сајт кој потекнува од други сајтови, тоа е вистинско време да се дејствува - vps 2018. Во повеќето случаи, сметките засегнати од страна на реферер-спам укажуваат до времето на траење на нулта сесија и високата стапка на отскокнување.

Зошто напаѓачите испраќаат реферер спам во вашата сметка на ГА

  • За подобрување на SEO рангирање

Со објавувањето статистика за реферерот на вашиот сајт, ќе завршите со backlinking на злонамерен веб-сајт на спамери. Бидејќи пребарувачите ја пребаруваат својата веб-страница за индексирање, тие, исто така, ги сметаат линковите на вашата страница од висока вредност. Популарноста на линкот е клучен фактор што го разгледуваат пребарувачите. На линкови работат во корист на спамери, каде што тие завршуваат се рангирани високо во алгоритми.

  • Земи го потенцијалното внимание на посетителите

Со кликнување на линкови испратени до вас, спамери може брзо да го уништат вашиот ден, бидејќи спам линковите содржат малициозен софтвер и реклами. Во повеќето случаи, спамери ги пренасочуваат посетителите на малициозни веб-страници со цел да ги продаваат производите и услугите.

Како реферер спам влијае на вашата сметка GA

Лажни посети на реферери се многу досадни и навредливи. Посетите мешаат во извештаите на Google Analytics, но не и на вашата веб-страница. Реферер спам работи само за корист на спамери. Исто како спам-пораки, дневникот на спам троши повеќе време кога работи како да го блокира засекогаш

Препраќање на спам за упатување

1. Користење на филтри за отстранување на реферер спам од вашата GA сметка

  • Отстранувањето на спам за упатување од вашата сметка на Google Analytics диктира високо ниво на внимателност и техничко знаење;
  • Анализирајте го извештајот за упатување на вашата сметка и додадете достапни страници за спам во вашата листа;
  • Отворете ја вашата сметка на Google Analytics и скролувајте низ "Admin Section"
  • Креирај нови филтри. Во овој случај, користете го предефинираниот тип
  • Креирајте тест филтер за да избегнете губење на вашите ингеренциите при отстранувањето на спам од вашата сметка;
  • Редовно додавајте нови филтри за блокирање на скокање на реферер-спам

2. Користење на сегментски филтер

Креирање на сегмент ви помага да го филтрирате минатото спам, како и да се соочите со својата публика самоуверено и да ги измерите вашите извори на сообраќај. Кога го креирате вашиот сегмент, не заборавајте да го именувате за да постигнете одлични резултати.

3. Користење на име на хост и .htaccess датотека

Користете филтри за име и .htaccess конфигурациска датотека, за да отстраните реферер спам, превиткувајќи ги вашите податоци во вашата GA сметка. Филтри со додатоци блокираат дневникот на спам од рефлектирање на вашата сметка во иднина. Сепак, користењето .htaccess датотека техника се залага за пазарот со вистински технички вештини. Извршувањето на процесот погрешно може да заврши надолу паѓа вашиот сајт.

Спам реферер работи на skewing со вашите податоци на Google Analytics и возење лажен сообраќај кон вашиот сајт. Филтри за име на хост, сегменти и .htaccess датотека помагаат да се добијат точни податоци во вашата GA сметка. Користете ги погоре назначените техники за да добиете сигурни статистики за вашата сметка на Google Analytics .

November 30, 2017